scatol8®
16.2K views | +0 today
Follow
scatol8®
Per rilevare e monitorare consumi energetici, temperatura, umidità e altre variabili ambientali
Curated by scatol8
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by scatol8 from green streets
Scoop.it!

The Urban Landscape: Designing With Cities, Not For Them

The Urban Landscape: Designing With Cities, Not For Them | scatol8® | Scoop.it
When the city is viewed not as a destination for design but as the source material for it, a new relationship between design and the urban landscape is possible.

Whether it’s repurposing a billboard to act as a humidity collection system for clean drinking water in Lima, Peru, or integrating Wi-Fi capabilities into Madrid’s paving stones with the iPavement initiative, cities are increasingly expanding the capabilities of their existing assets and reforming the urban terrain as a landscape of opportunity.


The truth is that a city has all the resources it needs; the key to unlocking these resources is seeing the urban landscape not as the end result of a previous creative process, but as the beginning of a new one—a landscape to design with, not for.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by scatol8 from Everything Photographic
Scoop.it!

Examples of Landscape Photography | Incredible Snaps

Examples of Landscape Photography | Incredible Snaps | scatol8® | Scoop.it
Very inspirable and wonderful collection of landscape photographs around the world. Really beautiful...

Via Tiaan Jonker
more...
Mary Dantes's comment, December 17, 2012 9:14 PM
Wonderful!
Rescooped by scatol8 from sustainable architecture
Scoop.it!

Oakpass Residence by Heusch Architects

Oakpass Residence by Heusch Architects | scatol8® | Scoop.it

The Oakpass Residence in Beverly Hillls resembles a sleek modernist box wrapped in floor to ceiling glass, 12 feet above the ground on 10 narrow columns. The structure was elevated to not only circumvent the stringent  setback requirements, but to minimize the impact of development on the beautiful natural site, heavily wooded with oak trees.

This resulted in more light for the interior spaces, views from every room, and more privacy. Also it created a space underneath the house- part carport, part Zen garden. The pool is also elevated on 3 columns and the heavy exterior west facing concrete wall acts as a passive solar heat storage element.

The interior and exterior spaces blend seamlessly into each other due to the use of frameless floor to ceiling glass and a continuity of materials from the inside to the outside.


View more images of this minimalist, passive and site-responsive home at the link...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by scatol8 from sustainable architecture
Scoop.it!

Biophilic Design at the High Line: 510 West 22nd Street by COOKFOX Architects

Biophilic Design at the High Line: 510 West 22nd Street by COOKFOX Architects | scatol8® | Scoop.it

COOKFOX designs a biophilic office building along the High Line that looks to connect with nature and serve as the next version of the sustainable workplace...


While One Bryant Park—the firm’s groundbreaking Platinum LEED tower—distinguished itself on the city skyline with a glacial, shard-like glass profile- 510 West 22nd Street responds directly to the neighboring elevated-rail-turned-urban-park and seeks to connect tenants with the landscape.

The building’s glass curtain wall has dark metal mullions that reflect the High Line’s steel structure and brise-soleils that reduce glare and mitigate heat. The building also has a High Line of its own with a rooftop garden, complete with mobile planters on train tracks.

Inside, high ceilings, abundant daylight, and an under-floor ventilation system create a healthy environment. Views were optimized by cantilevering the floor slabs, making way for unbroken expanses of glass on the perimeter. Operable windows provide access to fresh air and let in the sounds of the birds who live in the High Line’s birch thicket just outside.

510 will seek a LEED Platinum rating, banking not just on the energy saving measures of its high-performance envelope and efficient mechanical systems, but on the strides it takes in establishing an environment conducive to the health and well-being of its human inhabitants...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by scatol8 from green streets
Scoop.it!

Green Space + Pedestrian-Oriented Development: Futian District masterplan in Shenzhen by SWA Group

Green Space + Pedestrian-Oriented Development: Futian District masterplan in Shenzhen by SWA Group | scatol8® | Scoop.it
SWA Group has been selected to redesign Futian District in Shenzhen, China.

The landscape architecture and urban planning firm hopes to transform the congested and car-dominated district of central Shenzhen into a calmer, greener space where pedestrians are welcome.

As part of SWA’s masterplan, titled Garden City of Tomorrow, residential streets will be made over with exercise areas for all age groups as well as quieter green spaces. Office streets will incorporate gardens with seating areas, while retail streets will encourage pedestrian traffic with public art and better lighting. A botanical garden in the shape of a circuit board, representing the Chinese city’s electronics industry, has been proposed for a space alongside the Civic Center.

“Our landscape and urban design strategies will rebalance Futian from a car-dominated city with a challenging street system to offer a more beautiful, more functional environment, from landscaped boulevards and greenspaces to plazas and large gathering spaces,” said Sean O’Malley, the principal leading the masterplan from SWA Group...

 

See more renderings and learn more about the Garden City of Tomorrow at the complete article.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by scatol8 from Digital Sustainability
Scoop.it!

Rural Sustainability: Off the Grid Home in Ontario

Rural Sustainability: Off the Grid Home in Ontario | scatol8® | Scoop.it
For this rural Ontario home, building sustainably was less about high-tech gizmos than learning to truly love the land.

The 925-sq-foot house blends into the landscape with a steel shed roof and siding; it looks like a high-design little brother to the barns on the surrounding farms, and its energy footprint is equally subtle: Designer Lisa Moffitt built it with an array of sustainable features that take the simple home off-grid...

 

Read about these features and learn more about this contemporary green project at dwell.com.


Via Lauren Moss, Digital Sustainability
more...
No comment yet.
Rescooped by scatol8 from sustainable architecture
Scoop.it!

Huangshan Mountain Village: sustainability grows in the Chinese landscape

Huangshan Mountain Village: sustainability grows in the Chinese landscape | scatol8® | Scoop.it

MAD has unveiled plans for a towering village of apartment blocks beside the Huangshan Mountains in eastern China. 


Inspired by the topographical layers of the landscape, the buildings will have organically shaped floor plates and will emerge from amongst the treetops on a site beside the Taiping Lake.

 

The high-density village features low-rise residences that echo the contours of the surrounding topography and offer unequalled access to one of China’s  landscapes.

The site of verdant scenery and limestone cliffs have long inspired artists and offered sheltered spaces for contemplation and reflection, contributing to its UNESCO Heritage status. Composed in deference to the local topography, the village provides housing, a hotel and communal amenities organized in a linked configuration. As its form evokes the geology of the region, the village blurs the boundaries between the geometries of architecture and nature.

For residents, the apartments will be a quiet retreat –  all have spacious balconies which overlook the lake. Communal amenities and walking paths encourage residents to explore the landscape. Each floor is unique and accessed from shared social spaces, creating a seamless balance between private and public spaces. The same serene design sensibility of natural environment extends to the interiors, with the use of local materials and the incorporation of plants and greenery enhancing comfort and well-being, while simultaneously setting up a closer connection with local culture...


Via Lauren Moss
more...
François Lanthier's comment, November 19, 2012 4:48 PM
Love it! Where do you find all thins great information?
association concert urbain's comment, November 19, 2012 4:55 PM
From www.dezeen.com
association concert urbain's comment, November 19, 2012 4:55 PM
Via Lauren Moss
Rescooped by scatol8 from sustainable architecture
Scoop.it!

A modern treehouse designed to dissolve into the landscape

A modern treehouse designed to dissolve into the landscape | scatol8® | Scoop.it

This home, known as the "Tree house”, is perched on a steep forested hillside above the Great Ocean Road and Bass Strait in Victoria.

In designing the Tree house, architects Jackson Clements Burrows, drew on the modest local vernacular of 1950’s painted fibro shacks, by using cement sheets with expressed batten joints to dissolve the house into the surrounding landscape. The 2 tone green colour scheme used for the exterior helped to merge the building with the vegetation on the hillside on which it sits. The vertical timber battens on the building are a naturally stained timber, which will silver over time like the branches and trunks of trees in the bush surrounds.

The changing light and colours throughout the day further engage the home with its bushland context...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by scatol8 from sustainable architecture
Scoop.it!

The Non Program Pavilion by Jesús Torres García

The Non Program Pavilion by Jesús Torres García | scatol8® | Scoop.it

Located in Spain, near the Mediterranean Sea, this small pavilion is surrounded by a remarkable landscape. The construction is defined by the relation between the landscape and the structure on the field.


The structure developed itself as a flower, subscribing to Oscar Niemeyer’s approach. The whole project has been composed in the concept of “how to build in natural landscape?” The non-program pavilion disappears in the landscape, attempting to erase the division between the intervention and the area. This concern of integration reaches the point where the landscape generates the architecture itself.


The non-definition of the program has a wide range of uses, such as providing environmental awareness, doubling as an exposition hall or music hall, and providing activities support for the wider community. The interior space is as free as the liberty of program, furnishing the space with the energy of each use...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by scatol8 from sustainable architecture
Scoop.it!

Connected to the Landscape: Contemporary Home in Andros, Greece by Klab Architecture

Connected to the Landscape:  Contemporary Home in Andros, Greece by Klab Architecture | scatol8® | Scoop.it
The country house in the island of Andros sits on a remarkable site of hidden and evident beauty.
With the sloping topography dominant, architects had to follow the path between the trees and to execute a design that would maintain the site as much as possible. The decision was to create a very open house with a protected inner courtyard, designed to maintain privacy and to protect from the elements. The house is situated vertically, with stone retaining walls creating a barrier between the inner space and the country road, allowing views of the city and the sea.
Coming from dense cities, the design highlights the calmness and serenity of the countryside and allows inhabitants to be as close to nature as possible. Large windows bring the outside in, making this beautiful design a house for all seasons...
Via Lauren Moss
more...
Rescooped by scatol8 from Geography Education
Scoop.it!

Great Places

Great Places | scatol8® | Scoop.it
Hawaii, Kauai Island...where they shot the Jurassic Park...

 

Sometimes we all to see a fabulously gorgeous physical landscape and marvel at the beauty that is in this world.  For some other spectacular images, see this collection. 


Via Seth Dixon
more...
Lauren Stahowiak's curator insight, April 23, 2014 6:23 PM

Here is a collection of imagines that encapsulate different landscapes and provokes different emotions. It is always nice to see pictures from places other than where you come from; the marvels of the world. 

Jess Deady's curator insight, May 1, 2014 10:41 AM

All these scoops are full of beautiful landscapes and places for tourists to visit. With Jurassic Park being such a big part of social culture and history, these landscapes are definitely worth venturing to. Hawaii is one of the biggest tourist and vacation spots in general. For all those who are able to travel there, they should invest in taking a trip to Kauai as well.

Hector Alonzo's curator insight, December 15, 2014 11:49 PM

These landscapes are amazing, seeing how different many of these place are and yet all beautiful, shows how the physical landscapes of the world are so diverse.

Rescooped by scatol8 from sustainable architecture
Scoop.it!

Modular Eco-resort Integrated into the Portuguese Landscape

Modular Eco-resort Integrated into the Portuguese Landscape | scatol8® | Scoop.it
Seven suspended micro-houses — each one resulting from a different combination of three modules — delicately hover above the ground in the Portuguese eco-resort of Parque de Pedras Salgadas.


Portuguese architects Luís Rebelo de Andrade and Diogo Aguiar have recently completed the set of houses in the north of Portugal. The small dwellings are suspended on pillars, completely integrated within the surrounding nature.

Designed in a modular, prefabricated system with different combinations of the same three modules — entrance/bathing, living, sleeping for an extremely flexible solution, able to adapt to diverse spaces within the park, creating different morphologies and diverse dialogues with the surrounding nature.

Each of the houses features a large window framing a specific view of the park, bringing the surrounding nature inside, and linking the interior to a balcony and ideal resting space. Each dwelling's cladding evokes local, vernacular construction techniques...


Via Lauren Moss
more...
Rescooped by scatol8 from sustainable architecture
Scoop.it!

Prefab Connected to the Land: House for Gudrun, Austria

Prefab Connected to the Land: House for Gudrun, Austria | scatol8® | Scoop.it

With a tight budget, focusing on the most necessary in terms of floor space and construction was essential for this residential project in Austria. The result is a two-room-apartment of prefabricated timber elements on a concrete foundation.

A large living space, two small bedrooms and the entrance are organized around a central core containing the bathroom and technical installations. Four large openings create unique views into the surrounding landscape. According to their orientation – private or public, varying in size and position, with or without parapet, each deeply cut opening has its own characteristic.

A large window to the west offering an idyllic view of the landscape and an entrance leading to the neighbors and outdoors. Sitting on the wooden terrace, the homeowner finds peace and nature, receiving regular visits of neighbors and even those from local rabbits, foxes and deer...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by scatol8 from sustainable architecture
Scoop.it!

Sustainability in Sonoma: Green architecture at Stryker Sonoma Winery

Sustainability in Sonoma: Green architecture at Stryker Sonoma Winery | scatol8® | Scoop.it

This beautiful, family-owned winery on a 32-acre site in Geyserville, California is noted for its red wine offerings as well as its stunning surroundings and spectacular views, not to mention an architectural design that features green strategies and sustainability as key design elements.

Reflecting Stryker Sonoma's 'bold but thoughtful' philosophy, the design expresses this spirit with a distinctly contemporary aesthetic that references the rural characteristics of the site, creating continuity between the natural and built landscapes.

 

Designed by Sonoma-based firm Nielsen : Schuh Architects, the winery building incorporates sustainable strategies and passive design concepts at the 12,600 square foot working facility. An environmentally-responsive and site-inspired design serves the needs of the program with minimal development impact to the existing vineyards. The design also conveys the the winemaking processes that occur within it through the thoughtful application of local materials, the incorporation of varying levels of visual transparency, and an environmentally-sensitive site layout.

 

For more images and to learn more about this beautiful, sustainable destination in Northern California, check out the complete article at the link...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by scatol8 from sustainable architecture
Scoop.it!

A Sustainable Home Blends into the Landscape...

A Sustainable Home Blends into the Landscape... | scatol8® | Scoop.it

The Caruth Boulevard Residence, located in Dallas, Texas designed by the Dallas-based architect, Tom Reisenbichler combines luxury with green design.


Sustainability played a very important role in developing this project. Solar panels, the use of recycled materials, the care towards the landscape with the trees and the lush untouched vegetation are a few of the green strategies employed in this residential design.

The house was designed to fit into the landscape:, as described by the architect “Integrated tightly into the large iconic trees on the site, this house uses traditional home proportions to blend with the neighborhood. The horizontal lines of the design tie the home to the land, while the roof and balcony reach into the trees making them integral to the home.”


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by scatol8 from sustainable architecture
Scoop.it!

Bioclimatic House in the Canary Islands, Spain

Bioclimatic House in the Canary Islands, Spain | scatol8® | Scoop.it

This bioclimatic house, by Estudio José Luis Rodríguez, is a self-sufficient structure integrated into the terrain of the Canary Islands, a landscape characterized by a continuous terracing of the extreme topography.

 

In response to this site, the design features a basalt stone wall that supports a light structure of plywood, galvanized steel walls and glass.

The building's orientation is determined by solar radiation; photovoltaic panels produce electricity, in order to achieve zero carbon emissions. The living area is connected to the outside with a space that is protected from sun and wind, while a wall located in the sleeping area to the north has a high thermal mass for passive temperature control.

The design also aims to reduce its ecological footprint on the use of materials and construction systems by using local materials (basalt wall insulation covered with volcanic lapilli, for example), environmentally certified materials and no harmful elements, such as VOC compounds in synthetic paints and varnishes.

 

View more images of this unique, contextural and contemporary green project at the link to ArchDaily's feature...


Via Lauren Moss
more...
FUCOL INGENIERIA's curator insight, April 12, 2015 10:23 AM

añada su visión ...

David Regalado's curator insight, July 3, 2015 7:47 AM

Que gran trabajo!!!! Esto es lo que queremos en las Islas Canarias;)