Oakpass Residence by Heusch Architects | scatol8® | Scoop.it

The Oakpass Residence in Beverly Hillls resembles a sleek modernist box wrapped in floor to ceiling glass, 12 feet above the ground on 10 narrow columns. The structure was elevated to not only circumvent the stringent  setback requirements, but to minimize the impact of development on the beautiful natural site, heavily wooded with oak trees.

This resulted in more light for the interior spaces, views from every room, and more privacy. Also it created a space underneath the house- part carport, part Zen garden. The pool is also elevated on 3 columns and the heavy exterior west facing concrete wall acts as a passive solar heat storage element.

The interior and exterior spaces blend seamlessly into each other due to the use of frameless floor to ceiling glass and a continuity of materials from the inside to the outside.


View more images of this minimalist, passive and site-responsive home at the link...


Via Lauren Moss