Rendons visibles ...
Follow
Find tag "restaurant"
16.1K views | +0 today
Rendons visibles l'architecture et les architectes
L'architecture de qualité est trop rare pour qu'on n'en parle pas.
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Scooped by Laurent Brixius
Scoop.it!

Restaurant La Ville de Pins / BANG by MIN

Restaurant La Ville de Pins / BANG by MIN | Rendons visibles l'architecture et les architectes | Scoop.it

‘La Ville de Pins’ means a pine village in French. A pine village is situated in the heart of Gangnam in Seoul. This building boasts of its white figure among the surrounding monotone buildings. It looks like an isolate island and also looks remarkable through the inter-space of alley. The space composition of this building reflects the client’s wish to make customers experience French dinner easily without any burdens. Its space concept also reflects the new food culture named ‘Le Fooding’ on its center. Fooding is a compound word of ‘Food’ and ‘Feeling’, and tells the whole feeling produced by the combination of food, style and atmosphere. La Ville de Pins provides Le Fooding in order that the customers can enjoy French food in the more casual and popular atmosphere.

more...
No comment yet.
Scooped by Laurent Brixius
Scoop.it!

Spectacular Tusen Restaurant in Sweden Rises From the Ground Like a Snow-Covered Mountain

Spectacular Tusen Restaurant in Sweden Rises From the Ground Like a Snow-Covered Mountain | Rendons visibles l'architecture et les architectes | Scoop.it
Designed by Swedish Murman Arkitekter, Tusen Restaurant is a beautiful building landmark with a facade covered with thousands locally sourced birch logs protecting the building from the cold Nordic winds.
more...
No comment yet.
Scooped by Laurent Brixius
Scoop.it!

La Grelha Restaurant by Hernandez Silva Architects

La Grelha Restaurant by Hernandez Silva Architects | Rendons visibles l'architecture et les architectes | Scoop.it

The gastronomic concept of the restaurant comes from its name, “La Grelha” which means barbecue in Portuguese, where all the formal concept of the project is created, the space is a high terrace on which fine columns stand and are topped by a nearly flat steel structure, and covered with wood that wraps and shapes the space, the walls keep the brick in a raw manner only painted in white, and are only used for the service area, a very thick wall creates a boundary and marks the closing of the street where the logo of the restaurant is also placed, the entrance is confined to the corner, it welcomes visitors and gives a very nice waiting room, this space also is bounded to the bottom of a metallic double curtain where vegetation lines climb to make a big green box that lights up at night and in the evening by the setting sun, there is also a wall coming down from the roof and floats above the water surface.

more...
No comment yet.