qraved
331 views | +0 today
Follow
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Scooped by qraved
Scoop.it!

Pierre Senjaya Sukses Berbisnis Pendidikan di Usia Muda | Komunitas Blogger Terbesar

Pierre Senjaya Sukses Berbisnis Pendidikan di Usia Muda | Komunitas Blogger Terbesar | qraved | Scoop.it
Passion merupakan motor terbesar Pierre Senjaya dalam membesarkan bisnisnya di dunia pendidikan. Didikan orang tua yang selalu memprioritaskan pendidikan membuat Pierre Senjaya menikmati aktivitasnya di bisnis sekolah dan konsultan pendidikan.
more...
No comment yet.
Scooped by qraved
Scoop.it!

E&O, Eastern and Oriental

Asian
qraved's insight:

Betel leaf atau yang biasa disebut 'Daun Sirih' biasa dijadikan makanan pembuka di Thailand. Rasanya yang sedikit renyah, sehingga memberikan tekstur bagus untuk hidangan khas Thailand 'Chicken Betel Leaf with Coriander, Roasted Shallots, Capsicum and Roasted Chilli Relish ala E&O. untuk reservasi online kamu bisa kesini http://qraved.com/restaurant/jakarta-kuningan-eastern-and-oriental

Betel leaf atau yang biasa disebut 'Daun Sirih' biasa dijadikan makanan pembuka di Thailand. Rasanya yang sedikit renyah, sehingga memberikan tekstur bagus untuk hidangan khas Thailand 'Chicken Betel Leaf with Coriander, Roasted Shallots, Capsicum and Roasted Chilli Relish ala E&O. untuk reservasi online kamu bisa kesini http://qraved.com/restaurant/jakarta-kuningan-eastern-and-oriental - See more at: http://zeromodal.com/entries/view/546471/e-o-eastern-and-oriental-kuningan-jakarta.html#sthash.8TJMj4mB.dpufBetel leaf atau yang biasa disebut 'Daun Sirih' biasa dijadikan makanan pembuka di Thailand. Rasanya yang sedikit renyah, sehingga memberikan tekstur bagus untuk hidangan khas Thailand 'Chicken Betel Leaf with Coriander, Roasted Shallots, Capsicum and Roasted Chilli Relish ala E&O. untuk reservasi online kamu bisa kesini http://qraved.com/restaurant/jakarta-kuningan-eastern-and-oriental - See more at: http://zeromodal.com/entries/view/546471/e-o-eastern-and-oriental-kuningan-jakarta.html#sthash.8TJMj4mB.dpufBetel leaf atau yang biasa disebut 'Daun Sirih' biasa dijadikan makanan pembuka di Thailand. Rasanya yang sedikit renyah, sehingga memberikan tekstur bagus untuk hidangan khas Thailand 'Chicken Betel Leaf with Coriander, Roasted Shallots, Capsicum and Roasted Chilli Relish ala E&O. untuk reservasi online kamu bisa kesini http://qraved.com/restaurant/jakarta-kuningan-eastern-and-oriental - See more at: http://zeromodal.com/entries/view/546471/e-o-eastern-and-oriental-kuningan-jakarta.html#sthash.8TJMj4mB.dpufBetel leaf atau yang biasa disebut 'Daun Sirih' biasa dijadikan makanan pembuka di Thailand. Rasanya yang sedikit renyah, sehingga memberikan tekstur bagus untuk hidangan khas Thailand 'Chicken Betel Leaf with Coriander, Roasted Shallots, Capsicum and Roasted Chilli Relish ala E&O. untuk reservasi online kamu bisa kesini http://qraved.com/restaurant/jakarta-kuningan-eastern-and-oriental - See more at: http://zeromodal.com/entries/view/546471/e-o-eastern-and-oriental-kuningan-jakarta.html#sthash.8TJMj4mB.dpufBetel leaf atau yang biasa disebut 'Daun Sirih' biasa dijadikan makanan pembuka di Thailand. Rasanya yang sedikit renyah, sehingga memberikan tekstur bagus untuk hidangan khas Thailand 'Chicken Betel Leaf with Coriander, Roasted Shallots, Capsicum and Roasted Chilli Relish ala E&O. untuk reservasi online kamu bisa kesini http://qraved.com/restaurant/jakarta-kuningan-eastern-and-oriental - See more at: http://zeromodal.com/entries/view/546471/e-o-eastern-and-oriental-kuningan-jakarta.html#sthash.8TJMj4mB.dpuf
more...
No comment yet.
Scooped by qraved
Scoop.it!

Phobar

Phobar | qraved | Scoop.it
Vietnamese
qraved's insight:

Penasaran dengan lezatnya mie tradisional Vietnam ini? Jangan khawatir mahal, karena ada diskon 30% untuk reservasi online melalui Qraved.com

Penasaran dengan lezatnya mie tradisional Vietnam ini? Jangan khawatir mahal, karena ada diskon 30% untuk reservasi online melalui Qraved.com.

more...
No comment yet.
Scooped by qraved
Scoop.it!

Auroz Jakarta

Auroz Jakarta | qraved | Scoop.it
French
qraved's insight:

Classic French in an affordable modern setting, Auroz delights with quality ingredients and cooking. Perfect for business lunches and dinners.

Auroz is a little hidden away behind Plaza Indosat and located in the lobby of a large office building. There’s little to give away the expansive open dining area on the inside which also includes a large open kitchen, bar, cellar and private dining rooms.

The head chef is the same as for Amuz, Auroz’s much pricier, high-end brother, but in terms of food quality I think Auroz matches bite for bite. As a steak lover I couldn’t help resist ordering the 700gr grilled black angus steak and the bone marrow.

As my dining partner preferred steak well done I we settled on medium for our steak. For me this was a little too cooked but despite this I thought the steak had good flavours and was cooked just as directed. I did think the steak did not look like 700gr but by the time I finished I was satisfied.

I also had the bone marrow which came recommended. This dish is simply sublime and a must try if you like juicy, tasty marrow.

There is a wide selection of desserts and they were all very well presented as well. The Apple Tartine with Cinnamon ice cream was a good end to the meal.

One pet peeve for me was the bread. They had a good selection but it was not warm and the baguette even a bit stale. On the other hand they have these wonderful cheese puffs which are addictive and you have to try very hard not to eat lest you spoil your dinner!

Overall worth a visit for classic french that won't break the bank!

more...
No comment yet.
Scooped by qraved
Scoop.it!

Sushi Tei Gandaria City

Japanese
qraved's insight:

Sushi Tei Gandaria City beralamat lengkap di Gandaria City,UG Floor #22 - 23, Jl. KH. M. Syafii Hadzani No.8, Kebayoran Lama, Jakarta. Dengan Harga sekitar Rp. 50,000 s/d Rp. 100,000 Sushi Tei ini bisa langsung dinikmati. Sushi Tei Gandaria City ini buka dari Senin s/d Minggu Jam 10:30 - 21:30. Selain Rasa, Sushi Tei Gandaria City ini memiliki suasana yang nyaman. Selain itu kamu juga bisa melakukan booking online melalui qraved.com. Selamat Mencoba Sushi Tei Gandaria City.

more...
No comment yet.
Scooped by qraved
Scoop.it!

When It’s Hot Outside, Time For 4 Best Ice Cream To Chill the Day | Blog Qraved

qraved's insight:

Getting ice cream during the hot weather might be a good idea to refresh our mind and body especially if we want to endure Jakarta’s hot weather. If you are wondering where you can hang out with your friends or even by yourself while having an appetizing ice cream, check what we’ve listed for 4 best ice cream outlet you can find in Jakarta to chill out your day.

 

Ragusa

Recorded in MURI (Museum Rekor Indonesia), Ragusa is the oldest ice cream store that is still open for business since 1932 at Jalan Veteran 1 No.10. Despite of the modern ice cream evolution, Ragusa still keeps their ice cream original without preservatives. The unchanging vintage interior and taste have always been the ice cream lovers’ favorite, especially their unique spaghetti ice cream. Other than their ice cream, Ragusa’s customers also often order the tender chicken satay which has become the customers dine-in combination in Ragusa.

 

Magnum Cafe

Different with Ragusa, Magnum Cafe grabs the concept of modern ice cream serving. With their premium ice cream product, Magnum, they successfully grab ice cream lovers’ attention with their unique and outstanding ice cream dressing. To meet the customer’s liking, they also provides the customization of the Magnum ice cream with different flavors, topping, and dip to choose from. To find out the flavor of their ice cream, you can find Magnum Cafe at Grand Indonesia Mall. The place is usually crowded, but you can still sit nearby on the ice cream bench while waiting for your turn.

 

Cold Stone

The name of Cold Stone does not mean that they serve stone that is freezed to be consumed, but it is the serving method that they use to mix the ice cream and the toppings. At Cold Stone you are able to make your own creating by picking the ice cream of your favorite flavor and the toppings that you want to add on your ice cream. The staffs then will mix your ice cream and the toppings on a frozen granite stone. Other than the great ice cream and comfortable sitting area, Cold Stone also brings their singing crew to cheer up your day. Look forward to the unique ice cream serving by visiting their outlets at Pondok Indah Mall 2, Central Park Mall, Senayan City, Supermal Karawaci, Plaza Indonesia, Grand Indonesia, Pondok Indah Mall 2, Plaza Senayan and Mall Kelapa Gading 3.

 

LIN Artisan Ice Cream

A very different kind of ice cream that is brought by LIN Artisan Ice Cream at Jalan Taman Kemang 1 No.6, the ice cream is somehow made by using a liquid nitrogen which can freeze the ice cream less than 5 minutes in front of your eyes. There are 2 types of ice cream that you can choose from which are gelato and sorbet ice cream with many flavor options. The interior looks simple with minimalist industrial interior and also coffee and snacks to accompany your ice cream adventure at Lin Artisan Ice Cream.

more...
No comment yet.
Scooped by qraved
Scoop.it!

Pondok Kakap

Pondok Kakap ini memiliki rasa yang menarik dan kuahnya memiliki ciri khas tersendiri. Pondok Kakap ini memang cukup terkenal di daerah Jalan Danau Sunter Utara Blok A III No. 1-3.

 

 

more...
No comment yet.
Scooped by qraved
Scoop.it!

Bandar Djakarta Pluit

Indonesian
qraved's insight:

Bandar Djakarta bukanlah lagi nama yang asing bagi kita, merupakan salah satu restaurant Seafood terbesar di Jakarta, membuat Bandar Djakarta selalu ramai dikunjungi para seafood lover, apalagi karena bahan yang mereka sediakan selalu fresh yang membuat para pecinta seafood gak ragu lagi buat makan disini..

Saya pun bersama keluarga sangat menyukai makan di Bandar Djakarta, karena alasan utamanya adalah semua bahan mereka segar dan rasanya pasti enak jadinya, bandingan dengan di resto lain yang mungkin seafoodnya sudah dikeep beberapa hari, keunggulan lainnya adalah suasana laut yang memang terasa, Bandar Djakarta pada umumnya terletak persis di laut, kalau yang di Ancol berada di pantai alias pingir laut, yang di Pluit justru di atas Laut !!

more...
No comment yet.
Scooped by qraved
Scoop.it!

Din Tai Fung Plaza Senayan at Plaza Senayan, 3rd Floor

Din Tai Fung Plaza Senayan at Plaza Senayan, 3rd Floor | qraved | Scoop.it

Bagi penyuka dimsum, khususnya Xiao Long Bao nama Din Tai Fung pasti sudah terdengar familiar. Membuka gerai pertamanya di Jakarta tahun 2005, Din Tai Fung yang menyediakan beragam chinese food ini memang banyak memiliki peminat karena rasanya yang lezat. Di Jakarta sendiri, Din Tai Fung terdapat dua macam, ada sebagian gerainya yang menjual menu mengandung pork, beberapa lainnya tidak menyediakan menu pork. Din Tai Fung di Plaza Senayan ini termasuk outlet yang tidak menyediakan pork.
Tempatnya tidak terlalu besar, pada sebelah sisinya dari bagian depan terlihat dapur yang menggunakan kaca sehingga pengunjung maupun orang yang sedang lewat dapat melihat proses pembuatan masakan. Sebagian mejanya berada di bagian depan luar restoran yang menurut saya tidak terlalu nyaman karena berada di samping lajur jalan pengunjung mall.

more...
No comment yet.
Scooped by qraved
Scoop.it!

Qraved.com | Jakarta's Smart, Social Dining Directory.

Qraved.com | Jakarta's Smart, Social Dining Directory. | qraved | Scoop.it
Qraved is a smart, social dining directory. Share and Qrave dish photos, search through thousands of restaurants, read reviews from bloggers, book restaurants directly.
more...
No comment yet.
Scooped by qraved
Scoop.it!

Yellowfin Senopati

Yellowfin Senopati | qraved | Scoop.it
Japanese
qraved's insight:
Great Restaurants for Less -Famously known as the first sake bar in Jakarta, this Japanese joint in Senopati sets the bar high with impressive selections of imported sake dan beer populating their shelves.
more...
No comment yet.
Scooped by qraved
Scoop.it!

Amuz Gourmet Restaurant

European
qraved's insight:

Ingin makan di Amuz Gourmet Restaurant? ke Qraved.com aja. Melakukan reservasi online di Qraved kamu bisa mendapatkan diskon hingga 30%. tunggu apalagi...? buruan reservasi sekarang!

 

more...
No comment yet.
Scooped by qraved
Scoop.it!

Dapur Babah & TAO Bar

Indonesian
qraved's insight:

"Nasi Tjampoer Babah merupakan menu yang sangat unik dan memiliki rasa yang khas. kamu bisa mendapatkan menu Nasi Tjampoer ini dengan harga khusus, Penasaran? Kamu juga bisa reservasi online di Qraved.com .Untuk membooking anda bisa langsung ke Qraved.com. Diskon 30 % Makan di Dapur Babah & TAO Bar, Booking Sekarang Melalui Qraved.com!"

more...
No comment yet.
Scooped by qraved
Scoop.it!

Tapas Movida

Spanish
qraved's insight:

Restoran Tapas Movida ini terletak di Jl. Cipete Raya No. 66, Cipete, Jakarta. Harga Masakan di Resto Tapas Movida ini Berkisar antara Rp. 100,000 – Rp. 200,000 dan buka pada jam  Minggu - Kamis 11:00 - 22:00,  Jum'at - Sabtu 11:00 - 00:00. Jenis Makanan di resto Tapas Movida: alkohol, sarapan, Tapas, Wine.

more...
No comment yet.
Scooped by qraved
Scoop.it!

Ayam Goreng Suharti Cilandak

Indonesian
qraved's insight:

Ayam Goreng Suharti Cilandak at Jl. Cilandak KKO No. 60, Memang Paling lezat dan nikmat.  Ayam Goreng Suharti Cilandak memiliki ciri rasa yang khas,memiliki beranekaragam warna pada makanannya dan membuat orang terlena akan rasanya. Penasaran tentang  Ayam Goreng Suharti Cilandak ini? Klik aja linknya untuk mengetahui lebih detailnya...

more...
No comment yet.
Scooped by qraved
Scoop.it!

Potato Head Garage

Potato Head Garage | qraved | Scoop.it

A new opening in a rapidly changing building, i heard about this in a magazine review so i decided to go check it out for myself. The relatively inconspicuous entrance opens up into a massive space, probably a former warehouse. Massive crystal chandeliers, white table cloth, and double tall candles adorned every table. A central bar station and a grand piano clearly puts this place in the fancy shmancy category.

An interesting and creative menu design asks you to open up little window slits in the paper to reveal the menu underneath. Creative but perhaps not so utilitarian as it can take a moment to peel back the slits. The menu itself was fairly simple and there weren't a lot of variety - mostly meats (steaks of all kinds and cuts), with a few salads, pastas, and appetizers offered. The drink list was quite massive though and they offered many different kind of wines. As the menu seemed heavy on the steaks i decided to try a Black Angus 200g cut, Medium Rare and the Crab Cake appetizer. They asked me what kind of "sauce" i wanted on my steak and this immediately raised a red flag. An expensive and high quality steak should not have sauces slathered over it. Simple seasoning with a garnish itself should be enough.

The steak arrived and was quite enough for me at 200g (they also offer 400g) on a steak grill plate. I had problems initially because the steak knife was not sharp enough and couldn't cut the steak well, i had problems cutting a piece. Also the plate had ridges so that added another complexity when trying to cut the meat. When i finally managed a cut i was dismayed to see that they had under cooked the meat, it was a dark flashy red. I had to ask them to refire it. When it came back it was done perfectly - pink and light red throughout. I was disappointed with the seasoning as well, there was no salt on it and i had to ask for rock salt and pepper to add. Unfortunately this didn't help much and the meat itself seemed not fresh and lacked taste and flavor.

The crab cakes on the other hand were amazing. Unfortunately you only get one ball the size of a golf ball, but the small side salad with a tangy vinaigrette, fresh slices of purple onion and the spicy sauce that came with was delicious. I would go back just for the crab cake and the salad.

I always try to give places a chance by sampling other menu so while i don't think the steaks are good here, i would go back to try some other dishes. Strangely enough considering the name i didn't see any potato dishes or potato specialties on the menu. The service was good but i think considering the size of the place it will be a challenge to flag down a waiter if you're seated alongside the fringes of the space.

 

 

 

more...
No comment yet.
Scooped by qraved
Scoop.it!

Bakmi Bangka Noviani

Indonesian
qraved's insight:

A hidden gem in the middle of Kosambi housing, Bakmi Bangka Noviani. Not many people know about the place apart from its regular customers, but I hope I can persuade you to give it a visit.

It is not quite your regular restaurant. The (very limited) seatings and kitchen are located on a home's terrace, or the owner's house's terrace to be exact. The menu is that much, you will probably remember it right away. They serve Bangkanese-style pork noodles, where a bowl of well-cooked noodles are served with vegetables, minced pork, fried shallots, and beansprouts. The best way of eating this is by involving sambal tauco (chilli sauce with fermented soy beans), which will make it 10 times better.

more...
No comment yet.
Scooped by qraved
Scoop.it!

Rasane Greenville at Green Ville Blok AS No. 35

qraved's insight:

Restaurant Rasane ini Terletak di Green Ville Blok AS No. 35, Jakarta.

Rasane merupakan salah satu restaurant seafood di Jakarta yang punya banyak cabang, dan salah satu cabang mereka yang pertama-tama adalah yang di Greenvile. Greenville memang banyak seafood ya, cuma yang enak adalah Rasane ini, saya selalu suka Rasane karena saus telur asinnya..

Tempatnya ini besar, dan saya juga sudah pernah mencoba beberapa Rasane dan semuanya rasanya sama enaknya, tapi pertama kali saya mencoba Rasane juga di Greenville sih, makanya nih saya selalu suka buat makan di Greenvile ini, soalnya tempatnya juga bersih dengan pelayanan yang ramah juga nih, selain itu seafoodnya memang terlihat semuanya segar dan pas diolah memberikan sensasi rasa yang mantap !!

Udang Telur Asin (IDR 40.000) disini enaknya adalah banyak menu seafood yang dijualnya per porsi bukannya perons, salah satunya adalah udang telur asin ini, udang telur asin ini ada beberpa jenis udang yang bisa diolah dengan telur asin, ada udang pancet dan juga udang peci, udang pancet ini udangnya langsung digoreng garing kemudian diberi saus telur asin yang rasanya ini gurih banget, dan ada sedikit manisnya dengan aroma yang sangat pas, bener-bener hidangan yang sangat enak nih !!

Cumi Bakar (IDR 32.500) juga menjadi menu yang spesial nih, cumi bakarnya memang gak ada telurnya nih yaa, cuminya lumayan cukup besar dengan kekenyalan cumi yang sangat menyenangkan, dimakannya nikmat banget apalagi bumbu bakarnya juga enak banget ! Manis pedas gitu rasanya, cuminya juga segar dan tebal dagingnya, really recommended !!

Kerang Tahu Saus Tauco Pedas (IDR 32.500) punya rasa kerang yang sebenernya biasa aja, cuma saus tauco pedas ini membuat rasanya menjadi mantap, kerangnya tidak amis, bumbunya gurih dan pedas, salah satu saus paling enak setelah telur asin di Rasane ini, must try !

Selamat Mencoba !!!

more...
No comment yet.
Scooped by qraved
Scoop.it!

Swike Purwodadi Green Ville at Jl. Mangga Raya No. 18

Swike Purwodadi Green Ville at Jl. Mangga Raya No. 18 | qraved | Scoop.it

I've been here many times since I was a kid. Rumah makan ini sekarang menjadi lebih baik lagi ketimbang jaman dulu kala. Rumah makan Swike Purwodadi kini menempati sebuah ruko kecil di daerah Green Ville, bersebelahan dengan sebuah mini market, terdapat pintu kaca, ruangan berAC, meja makan juga tertata rapi dan bersih.

more...
No comment yet.
Scooped by qraved
Scoop.it!

Seribu Rasa at Jl. KH. Agus Salim No. 128

qraved's insight:

"About Restaurants Seribu Rasa Menteng, Jakarta Pusat

Address : Jl. KH. Agus Salim No. 128, Menteng, Jakarta
Hours : Mon — Fri 11:00 — 15:00, 18:00 — 22:00, Sat — Sun 11:00 — 22:00
Cuisines : Indonesian
Qraved's Recommendation : Top Indonesian Food
District : Menteng
Area: Jakarta Pusat
Food : Meat, Satay, Seafood
Features : Halal, Takes Reservation
Restaurant Type : Restaurant
Ambience : Comfort, Cozy"


Restaurants Seribu Rasa Jakarta Nikmat dan Lezat

more...
No comment yet.