PROYECTO ESPACIOS
Follow
Find tag "water"
1.7K views | +0 today
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by Proyecto Espacios from innovative design
Scoop.it!

Sensual Wave installation illuminates an empty dock at French harbour

Sensual Wave installation illuminates an empty dock at French harbour | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

An undulating canopy of lights was strung between two docks to create this installation at a French harbour by architects Marion Moustey and Alexandre Arcens. The project was designed for the Festival des Architectures Vives, which took place across the town La Grande-Motte.


"The Sensual Wave plays with water, without ever touching it, brushes it, goes away from it," said the duo. "As a magical moment, the ephemeral character of the installation evokes a waves that we can't hold back."


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Rotterdam’s Solar-Powered Floating Pavilion is an Experimental Climate-Proof Development

Rotterdam’s Solar-Powered Floating Pavilion is an Experimental Climate-Proof Development | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

Rotterdam’s Floating Pavilion by Deltasync and PublicDomain Architects is the first pilot project for a sustainable floating district.


In an effort to address the challenges of climate change and sea level rise, the City of Rotterdam has started to build some intriguing floating structures. The first pilot project is a catalyst for climate change-proof architecture called the Floating Pavilion that consists of three connected hemispheres that look like bubbles anchored within the Dutch city’s old harbor.

An initiative of Rotterdam Climate Proof (part of the Rotterdam Climate Initiative), the mixed-use pavilion was designed by Deltasync and Public Domain Architects, and it sets an unprecedented example for innovative, sustainable and climate-proof architecture.


Via Lauren Moss
more...
bancoideas's curator insight, January 3, 2013 1:34 PM

Que no se diga que no se puede

François Lanthier's curator insight, January 3, 2013 4:16 PM

Quel projet créatif!

ElenaArcausdeLabadie's comment, January 9, 2013 7:16 PM
Impresionante proyecto, qué tecnología constructiva!
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

The Floating House by MOS Architects

The Floating House by MOS Architects | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

The Floating House is the intersection of a vernacular house typology with the shifting site-specific conditions of this unique place: an island on Lake Huron. The location on the Great Lakes imposed complexities to the house’s fabrication and construction, as well as its relationship to site.

Annual cyclical change related to the change of seasons, compounded with escalating global environmental trends , cause Lake Huron’s water levels to vary drastically from month-to-month, year-to-year. To adapt to this constant, dynamic change, the house floats atop a structure of steel pontoons, allowing it to fluctuate along with the lake.


Via Lauren Moss
more...
scarlettarch's curator insight, July 13, 8:23 AM

simple elegant functional

Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

LEED Gold: Facebook Prineville Data Center seeks to be the world's most energy efficient building of its type

LEED Gold: Facebook Prineville Data Center seeks to be the world's most energy efficient building of its type | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

When Facebook users post photos or status updates, data seemingly drifts into the “cloud,” which is actually a complex data center housing racks of servers using as much energy as a small town...


Defying this energy-draining typology, the Facebook Prineville Data Center in central Oregon has achieved LEED Gold status through advanced technologies, including an innovative mechanical equipment penthouse and evaporative cooling system, all while keeping data flowing and providing pleasant workspaces.

For Facebook, a company that prides itself on openness, the architects created a prominent building that harmonizes with its high desert landscape. The permeable yet secure perimeter is clad in warm-toned precast concrete panels, corrugated steel and layered glazing. “People spaces,” including conference rooms and workspaces, open onto an interior courtyard. In fact, every employee enjoys views and natural light from at least two directions.


To reach the status as one of the world’s most energy efficient data centers, not to mention rigorous LEED Gold requirements, the designers of the had to rethink every part of a data center’s building, mechanical, electrical, and computing systems and remove everything that didn’t directly benefit efficiency- learn more and view the complete gallery of images at ArchDaily...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.