PROYECTO ESPACIOS
Follow
Find tag "views"
1.7K views | +0 today
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Kicking Horse Residence

Kicking Horse Residence | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

contThe Kicking Horse Residence by Bohlin Cywinski Jackson is arranged as two elements: a dense bar along the northern edge containing the sleeping and bath spaces, and an open shell with living and dining spaces oriented toward the extraordinary mountain views.

A glass volume links these forms, with the main entrance at the lower level and an upper landing for ski access on the west side. Careful positioning of program enables a sense of openness and transparency while screening the neighboring homes from view. The linear form of the sleeping spaces cantilevers over a board-formed concrete base containing the garage, mudroom, and playroom.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Modern Beach House Camouflaged as Driftwood Box: Lamble Residence

Modern Beach House Camouflaged as Driftwood Box: Lamble Residence | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it
This modern beach house located on the south coast of New South Wales was envisioned as a timber driftwood box covered by a simple white roof.

The layout of the residence was well adapted to the environmental challenges, as the architects explained : “We chose to make the most of the views, as well as the sunny and protected northern aspect, by positioning the living and sleeping spaces to that side. Service rooms including the bathrooms, laundry, and garage, are located to the south. All of the rooms open onto generous outdoor spaces, on different sides of the house, ensuring protection from the changeable seaside winds.” The minimalist interior design scheme and color palette direct attention towards the natural richness outdoors.


More photos at the link.


Via Lauren Moss
more...
Lori Wilk's curator insight, March 23, 11:17 PM

Love this design#design

Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Bay House by Roger Ferris + Partners

Bay House by Roger Ferris + Partners | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

This residence located on the Long Island coastline is designed to capture and frame spectacular water views. The design also maximizes transparency between interior spaces and the link between interior and exterior.

The design embraces sustainability with geothermal design, daylighting, solar shading strategies and xeriscape landscaping...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Partly Hidden Beach House with Unobstructed Sea Views in Norway

Partly Hidden Beach House with Unobstructed Sea Views in Norway | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it
Split House is a peculiar beach house partly hidden under ground. The house's two levels are made of natural materials. Each level enables lovely sea views.

The Oslo-based architectural studio JVA designed a beach house that folds into the landscape. Located near the sea, the residence is partly hidden under ground, allowing unobstructed sea views for the neighbours. Capturing the best panoramic views, the house offers a unique living experience.

The roof is covered with grass and can be also used as a terrace whilst large expanses of glass enable panoramic views to relax and inspire. The interior feels light and airy, opening up to the landscape, with transparency playing a key role in this project, providing an incredibly warm and bright environment.


Via Lauren Moss
more...
Betty Fitzgerald's curator insight, April 15, 11:41 AM

I love the uncluttered approach to this beach house. And the sleek contemporary siding combined with the natural curving cobbled walk is perfect. Can I live here!?

Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

View Terrace and Pavilion, Latvia: In Harmony with the Environment

View Terrace and Pavilion, Latvia: In Harmony with the Environment | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

Designed by Didzis Jaunzems Architecture and Laura Laudere in collaboration with Jaunromans and Abele, the view terrace and pavilion create harmonious environment to discover the spaciousness and faraway horizon over river Daugava in Latvia.

The project has been designed considering and using sights particularities – trees, relief, most stunning view points. Viewing terrace and building has diversified levels of “openness”. This gives the opportunity to use the building in all kinds of weather conditions as well as lets visitors to choose the level which suits them better. The volume of the pavilion is designed so that it gradually grows from a bench into the building. Building is as a platform for harmonious interaction between people and nature.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Modernism + Nature: the Tower Studio in Shoal Bay, Newfoundland

Modernism + Nature: the Tower Studio in Shoal Bay, Newfoundland | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

The ‘Tower Studio’ is dramatically situated on a stretch of rocky coastline in Shoal Bay, Newfoundland, where no roads guide your way and which is only reached by hiking.

Part of an architectural series by Saunders Architecture the Fogo Island Arts Corporation, the studio’s sculptural silhouette leans both forward and backward as it twists upward.

The studio is comprised of three levels with an overall height of thirty-two feet. Its entry area is equipped with a kitchenette, a compost toilet and wood- burning fireplace. Its second level is a studio, day lit by generous skylight.

At times, the stark abstract forms of the studios all painted black seem to disappear into the foggy weather, typical on Fogo Island. Inside everything is painted in a shiny white and as one passes up the white ladder through the horizontal opening one will stand on the roof- top deck with the view of the ocean and the rocky wind-swept terrain around you...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.