PROYECTO ESPACIOS
2.0K views | +2 today
Follow
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Innovative, Sculptural and Enduring Desert Architecture

Innovative, Sculptural and Enduring Desert Architecture | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

Apart from the soft breeze, the desert air is soundless. Cactus adorn the otherwise arid, gently undulating landscapes, where sculptural architecture rises from rock formations. It’s the barren land of the world’s deserts that equally lend creative inspiration and challenges for the structures built on them, as they must battle harsh temperatures, dust storms, monsoons and erosion. A few architects have used these challenges to their advantage, to innovate, to create radical pieces of architecture on the dry, rigid terrain.

More photos and information at the link...


Via Lauren Moss
more...
Architect's curator insight, May 8, 2014 5:36 PM

El árido desierto es perfecto para arquitectura. Que inspra la arquitecto  por magnifico diseños. Los colores de marron reflejan en la obra de arte. La paisaje es reccomiendo para texturas rugosas. Es muy bein para inspiracion.

dg

 

Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

The Rock House in Norway Adjusts to the Terrain...

The Rock House in Norway Adjusts to the Terrain... | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

The Rock House replaces an older building at the site and had to be well adjusted to the terrain, both in terms of shape, scale, material and color. The house and terraces are partly built upon existing stone walls, the parts of the walls which are new are made of stones from the blasting at the site. The low elongated volume is cut into to allow for wind shielded outdoor areas, embraced by the house itself. These cuts also bring down the scale of the building, and together with the local variations of the section, make the building relate to the surrounding cliff formations.

On the outer perimeter of terraces and pool, a glass fence also protects against wind, but allows for maximum view. The house is clad with Kebony wood, a sustainable process of treating the wood to allow for good durability towards the exposure to salt water...

 

View the link for more great images of the Rock House...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Modernism + Nature: the Tower Studio in Shoal Bay, Newfoundland

Modernism + Nature: the Tower Studio in Shoal Bay, Newfoundland | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

The ‘Tower Studio’ is dramatically situated on a stretch of rocky coastline in Shoal Bay, Newfoundland, where no roads guide your way and which is only reached by hiking.

Part of an architectural series by Saunders Architecture the Fogo Island Arts Corporation, the studio’s sculptural silhouette leans both forward and backward as it twists upward.

The studio is comprised of three levels with an overall height of thirty-two feet. Its entry area is equipped with a kitchenette, a compost toilet and wood- burning fireplace. Its second level is a studio, day lit by generous skylight.

At times, the stark abstract forms of the studios all painted black seem to disappear into the foggy weather, typical on Fogo Island. Inside everything is painted in a shiny white and as one passes up the white ladder through the horizontal opening one will stand on the roof- top deck with the view of the ocean and the rocky wind-swept terrain around you...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.