PROYECTO ESPACIOS
Follow
Find tag "site-responsive"
1.8K views | +0 today
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Sustainability in Sonoma: Green architecture at Stryker Sonoma Winery

Sustainability in Sonoma: Green architecture at Stryker Sonoma Winery | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

This beautiful, family-owned winery on a 32-acre site in Geyserville, California is noted for its red wine offerings as well as its stunning surroundings and spectacular views, not to mention an architectural design that features green strategies and sustainability as key design elements.

Reflecting Stryker Sonoma's 'bold but thoughtful' philosophy, the design expresses this spirit with a distinctly contemporary aesthetic that references the rural characteristics of the site, creating continuity between the natural and built landscapes.


Designed by Sonoma-based firm Nielsen : Schuh Architects, the winery building incorporates sustainable strategies and passive design concepts at the 12,600 square foot working facility. An environmentally-responsive and site-inspired design serves the needs of the program with minimal development impact to the existing vineyards. The design also conveys the the winemaking processes that occur within it through the thoughtful application of local materials, the incorporation of varying levels of visual transparency, and an environmentally-sensitive site layout.


For more images and to learn more about this beautiful, sustainable destination in Northern California, check out the complete article at the link...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Responding to the Landscape: Archipelago House by Tham & Videgård Arkitekter

Responding to the Landscape: Archipelago House by Tham & Videgård Arkitekter | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

The goal for this project was to provide a direct relationship with the dramatic archipelago landscape and to create a simple platform which would offer several diverse readings of the relationship between space and nature. Conceived as a light-weight construction in wood and glass and located in Stockholm’s outer archipelago, this summer house was built within the specific conditions prevailing on the island.

Without any car access, all materials had to be brought by boat from the mainland. Wood was chosen throughout the design in order to provide simplicity of construction and to minimize difficulties with heavy transportation.

The horizontal character of the black-stained exterior relates to the verticality of the island’s tall pines, and mirrored views of the Baltic Sea. The geometry of the plan is generated by the specifics of the site; the house sits on a flat surface between two rocky outcrops, and is oriented simultaneously towards the sun in south and towards sea views in the west. With smaller rooms placed behind, the three large social areas of the house open up to the terrace and provide an open platform, criss-crossed by sliding glass...

 

Visit the article link for more images, as well as additional details on the sustainable strategies incorporated into the design and construction of this modern home...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.