PROYECTO ESPACIOS
2.0K views | +0 today
Follow
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Prefab Connected to the Land: House for Gudrun, Austria

Prefab Connected to the Land: House for Gudrun, Austria | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

With a tight budget, focusing on the most necessary in terms of floor space and construction was essential for this residential project in Austria. The result is a two-room-apartment of prefabricated timber elements on a concrete foundation.

A large living space, two small bedrooms and the entrance are organized around a central core containing the bathroom and technical installations. Four large openings create unique views into the surrounding landscape. According to their orientation – private or public, varying in size and position, with or without parapet, each deeply cut opening has its own characteristic.

A large window to the west offering an idyllic view of the landscape and an entrance leading to the neighbors and outdoors. Sitting on the wooden terrace, the homeowner finds peace and nature, receiving regular visits of neighbors and even those from local rabbits, foxes and deer...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by Proyecto Espacios from green streets
Scoop.it!

Bjarke Ingels designs a new public park in Copenhagen that celebrates diversity

Bjarke Ingels designs a new public park in Copenhagen that celebrates diversity | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

Superkilen is a new urban park that cuts through the heart of Copenhagen’s diverse Nørrebro neighborhood.

The kilometer-long “Super Park”, which consists of three themed parts–is dotted with various pop artifacts and cultural mementos “sourced” from the home countries of the area’s inhabitants. Here, you’re just as likely to stumble across manhole covers from Paris and Islamic tiled fountains from Morocco as you are (ironic) neon Communist signage from Moscow and curvy benches from Brazil.

Designed in collaboration with art group Superflex and Topotek 1 architects, BIG conceived of the park as a “fusion of architecture, landscape, and art”. The team was invited to participate in the 13.4 million euro project, which aims to revitalize the neighborhood while forging a global identity capable of unifying the city’s urban fabric.


View more images and read about how the designers were able to achieve a “maximum freedom of expression”, which, according to Bjarke Ingels, transforms “public procedure into proactive proposition we curated a park for the people by the people.”


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.