PROYECTO ESPACIOS
Follow
Find tag "modern"
1.7K views | +0 today
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

An Energy-Saving, Ecological Glass Box Above the Landscape

An Energy-Saving, Ecological Glass Box Above the Landscape | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

Amsterdam firm Paul de Ruiter Architects designed a home to provide a comfortable environment all year round while minimising its energy use and impact on a site in a protected ecological area.

In order to build on the site, which is a habitat for many plants and animals, the owners were required to return what had previously been farmland to its original pre-agricultural state. They planted 71,000 young trees that will eventually obscure the house from view and added a rectangular pond above the underground storey.

Energy-saving techniques employed in the building include a fabric screen built into the insulated glazed facade that can be rolled down to reflect the sun, and create a void between the glass and the screen through which ventilation flows. Wood from the private forest will be burned to heat water for the house once the trees have matured, while photovoltaic cells on the roof and a planned windmill will generate electricity.


Via Lauren Moss
more...
Insulation Toledo's curator insight, December 12, 2013 8:23 PM

Amazing architecture!

Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Modernism + Nature: the Tower Studio in Shoal Bay, Newfoundland

Modernism + Nature: the Tower Studio in Shoal Bay, Newfoundland | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

The ‘Tower Studio’ is dramatically situated on a stretch of rocky coastline in Shoal Bay, Newfoundland, where no roads guide your way and which is only reached by hiking.

Part of an architectural series by Saunders Architecture the Fogo Island Arts Corporation, the studio’s sculptural silhouette leans both forward and backward as it twists upward.

The studio is comprised of three levels with an overall height of thirty-two feet. Its entry area is equipped with a kitchenette, a compost toilet and wood- burning fireplace. Its second level is a studio, day lit by generous skylight.

At times, the stark abstract forms of the studios all painted black seem to disappear into the foggy weather, typical on Fogo Island. Inside everything is painted in a shiny white and as one passes up the white ladder through the horizontal opening one will stand on the roof- top deck with the view of the ocean and the rocky wind-swept terrain around you...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.