PROYECTO ESPACIOS
Follow
Find tag "minimalist"
1.6K views | +0 today
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Omizubata N House in the Forest of Karuizawa by Iida Archiship Studio

Omizubata N House in the Forest of Karuizawa by Iida Archiship Studio | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

The village of Karruizawa, Nagano Prefect, is a destination commonly sought after by Tokyo dwellers looking for a peaceful getaway. It’s easy to see the zen-like qualities a rural retreat like Omizubata N House offers its owners when they escape the city and its 13 million inhabitants. The interior of the oversized cabin is finished entirely with wood adding to the natural feel of the forest surroundings.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Apelle: A Contemporary family home in Karjaa, Finland

Apelle: A Contemporary family home in Karjaa, Finland | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

Karjaa-based architectural practice, Casagrande Laboratory, has recently completed the Apelle project, a contemporary family home is located in Karjaa, Finland.

This wooden structure rests in a natural harbour- a sheltering pocket surrounded by bed rocks and trees. 

From the architects:

“House Apelle is part of nature. The surrounding forest has been architecturally articulated into a shelter for a family of contemporary natives. The house is in the forest as much as the forest is in the house – the architecture is a mediator between  man and nature."


Via Lauren Moss
more...
Lola Ripollés's curator insight, January 29, 1:20 AM

Con un cierto saborcito a Alvar Aalto...esta casa me ha parecido una joyita.

Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Living Within Nature: A Contemporary Farm House in Sweden

Living Within Nature: A Contemporary Farm House in Sweden | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

The house, that is situated on the wets coast of Sweden, is a retreat for a family living in England. The house is a combination of the typical Swedish farm house form with a contemporary way of living in close contact with the surrounding nature.


The house is clad with untreated wood on the outside that will turn grey over time. The inside of the house is more delicate. The large living room / kitchen can be opened up with large sliding glazed doors so the inside becomes part of the outside.

It's considered a "'super-normal" house that is both modern and traditional at the same time.


Visit the link for more photos of this beautiful and contextual project...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Modern Beach House Camouflaged as Driftwood Box: Lamble Residence

Modern Beach House Camouflaged as Driftwood Box: Lamble Residence | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it
This modern beach house located on the south coast of New South Wales was envisioned as a timber driftwood box covered by a simple white roof.

The layout of the residence was well adapted to the environmental challenges, as the architects explained : “We chose to make the most of the views, as well as the sunny and protected northern aspect, by positioning the living and sleeping spaces to that side. Service rooms including the bathrooms, laundry, and garage, are located to the south. All of the rooms open onto generous outdoor spaces, on different sides of the house, ensuring protection from the changeable seaside winds.” The minimalist interior design scheme and color palette direct attention towards the natural richness outdoors.


More photos at the link.


Via Lauren Moss
more...
Lori Wilk's curator insight, March 23, 8:17 PM

Love this design#design

Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Prefab Connected to the Land: House for Gudrun, Austria

Prefab Connected to the Land: House for Gudrun, Austria | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

With a tight budget, focusing on the most necessary in terms of floor space and construction was essential for this residential project in Austria. The result is a two-room-apartment of prefabricated timber elements on a concrete foundation.

A large living space, two small bedrooms and the entrance are organized around a central core containing the bathroom and technical installations. Four large openings create unique views into the surrounding landscape. According to their orientation – private or public, varying in size and position, with or without parapet, each deeply cut opening has its own characteristic.

A large window to the west offering an idyllic view of the landscape and an entrance leading to the neighbors and outdoors. Sitting on the wooden terrace, the homeowner finds peace and nature, receiving regular visits of neighbors and even those from local rabbits, foxes and deer...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Living Within Nature: A Contemporary Farm House in Sweden

Living Within Nature: A Contemporary Farm House in Sweden | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

The house, that is situated on the wets coast of Sweden, is a retreat for a family living in England. The house is a combination of the typical Swedish farm house form with a contemporary way of living in close contact with the surrounding nature.


The house is clad with untreated wood on the outside that will turn grey over time. The inside of the house is more delicate. The large living room / kitchen can be opened up with large sliding glazed doors so the inside becomes part of the outside.

It's considered a "'super-normal" house that is both modern and traditional at the same time.


Visit the link for more photos of this beautiful and contextual project...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.