PROYECTO ESPACIOS
2.1K views | +0 today
Follow
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Steel Blades Envelope Media Library by Opus 5 Architectes

Steel Blades Envelope Media Library by Opus 5 Architectes | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

Paris-based office Opus 5 architectes has completed a ‘media library’ located in western France. The building is oriented in three directions, presenting different views of the structure to the surrounding area. forming a retreat away from the city, the center offers a peaceful and tranquil environment where guests can read privately or engage in collaborative work...


Via Lauren Moss
more...
Catherine Devin's curator insight, April 25, 2014 10:01 AM

Une organisation des espaces et des équipements  qui, à l'écart des rayons et archives, invite les usagers à s'installer confortablement pour lire ou à se regrouper et  travailler à plusieurs.

Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Between Books & Trees: A unique, ecological design for a new public library

Between Books & Trees: A unique, ecological design for a new public library | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

JAJA shared their latest proposal, which was awarded third prize, for a new public library in Daegu, South Korea.


Pushing the boundary of the notion that a library must be a contained, quiet and nearly isolated space, JAJA’s proposal treats the library as massive public zone for the fostering of communal creativity, and dissolves the separation between inside and nature.

JAJA, typically noted for their form making abilities, have opted for a minimialistic formal language of the architecture, so that the streamlined library can capture the textures of the existing trees and the books within to create a cohesive experience that celebrates both.


“We propose to merge the spatial qualities of the trees and the potential of the library into one cohesive identity. The library will merge the exterior and interior through a series of spatial transitions within an inclusive environment for the local community,” explained the architects.


View additional images and read more about this design that integrates building and nature, on both an aesthetic and functional level, creating a unique experience with light, form and space...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.