PROYECTO ESPACIOS
2.1K views | +0 today
Follow
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Paläon, Germany: A Futuristic Design Reflects the Surroundings

Paläon, Germany: A Futuristic Design Reflects the Surroundings | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

Paläon is located at the edge of the town of Schöningen and the site of a remarkable, world-famous Stone-Age find: the Schöningen Spears – the oldest ever hunting weapons used by man. It is now also home to the new and emblematic research and experience centre that reflects the location in concept and form.


The building conveys the location’s importance as an archaeological site by rising above the natural topography like layered earth. Its futuristic shape stems from the horizontal landscape and the building’s volume, ground plan and section are defined by references to the landscape and lines of sight. The slightly offset contours create subtly different internal and external spaces. Designed with reflective cladding, the volume mirrors the landscape, with large recessed window openings that underscore the expressive dynamism of the architecture.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Center for Solar Energy & Hydrogen Research in Stuttgart

Center for Solar Energy & Hydrogen Research in Stuttgart | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

The new research building in Stuttgart is designed on a grid for a highly flexible workplace that serves as a dynamic framework for ongoing research activities. The Center for Solar Energy and Hydrogen Research comprises offices, laboratories, meeting and conference facilities.

“The grid structure of the research centre ensures a high degree of mobility and freedom to change and expand the building”, explains Design Director Louis Becker, Henning Larsen Architects. “The building has a rational design and is organised in modules. 

Carefully integrated into the surrounding context, the building features various heights that relate to the city and adjacent buildings. The building will create a new, distinctive entrance to Stuttgarter Engineering Park and provide an insight into the ongoing research.


Read the complete article for details on the sustainable strategies and technologies utilzied in the design of this flexible, adaptable and green research building...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.