PROYECTO ESPACIOS
Follow
Find tag "form"
1.9K views | +2 today
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by Proyecto Espacios from innovative design
Scoop.it!

A Modular, Geometric Cabin in Estonia

A Modular, Geometric Cabin in Estonia | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

Designer-inventor Jaanus Orgusaar’s modular, hexagonal housing concept creates space in geometric patterns in the Virumaa region of Estonia.

The cabin utilizes a shape found in nature to create 270-square-foot modules that give the impression of a rounded interior due to a lack of acute angles.

Built a few years ago in a clearing near a pine and fir forest in the Virumaa region of Estonia, it serves as a summer home for his family. Made from sustainable materials by the Woodland Homes construction company, the building boasts warm interior walls painted with limestone paste, and a wooden exterior dyes with iron oxide. Though it’s currently just the right size for Orgusaar’s family, it easily expands with another module.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Connection to Site: Qualico Family Centre by TEN Architectural Group

Connection to Site: Qualico Family Centre by TEN Architectural Group | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it
The towering elm trees and gentle meadows of Winnipeg’s Assiniboine Park have for generations formed an inspiring backdrop to the city’s collective memory.

The Qualico Family Centre connects to the temporality of this landscape, evolving, growing and decaying in harmony with the natural rhythms of its surroundings.

With time, materials will allow the architecture to mature, growing into its site. The zinc fascia will patina to a soft grey, and a permanent record of local weather patterns will be imprinted distinctly on facades clad with weathering steel. Wood soffits of locally-salvaged elm  will weather & a vegetated roof, planted with local grasses, will grow to become a raised piece of the forest floor.

As seasons pass, the reflected colors of the forest transform the building and redefine the experience of interior space. The angular forms channel harsh winter winds in specific ways, shaping snow into extensions of the structure.


See more of this contextual, unique project at the link...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

An Archipelago Getaway by Tham & Videgård Arkitekter

An Archipelago Getaway by Tham & Videgård Arkitekter | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it
The site is situated on a bed of rock along the edge of Stockholm’s largest archipelago, and the architecture commands views in all directions, to the water ahead and a thicket of greenery behind. A parallelogram in plan, the home angles towards the coast, with a long west facade that drinks in panoramic vistas of the Baltic.
Glass volumes are staggered in a zigzag formation and inset from the lip of the house footprint, creating a deep, shaded patio. Despite its gun-metal color associated with steel, the structure is entirely of wood, from the exterior frame down to the furniture inside. The simple form and the exquisite details all around come together in a rich, nuanced design that more than fulfills the promise of the site...
Via Lauren Moss
more...
No comment yet.