PROYECTO ESPACIOS
Follow
Find tag "farm"
1.9K views | +0 today
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Sustainability & Education at Shanghai's Largest Organic Farm

Sustainability & Education at Shanghai's Largest Organic Farm | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

Tony’s Farm is the biggest organic food farm in Shanghai, which produces certified vegetables and fruits. But it's more than just a place for vegetable production. The vision is to integrate the consumer and therefore promote a natural lifestyle.


To link the activities of the working people with the visitors of the farm, playze developed a building complex, which combines the main reception, a lobby, (working also for the future hotel rooms) and a vip area, with the new offices and an existing warehouse, where the fruits and vegetables are being packed. The building provides transparency within the manufacturing process. Thus it supports the vision of integrating the visitor and helps to reinforce the consumer confidence in the products of the farm. At the same time the building design is driven by the concept of sustainability, combined with it's iconic qualities, it communicates and promotes the core concept of the Farm...


Via Lauren Moss
more...
Lauren Moss's curator insight, January 5, 2013 3:41 PM

An interesting project that incorporates relevant social issues and educational opportunities within the context of a working farm...

Mercor's curator insight, January 16, 2013 6:43 AM

Scooped by Lauren Moss

Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Shanghai Organic Food Farm by Playze

Shanghai Organic Food Farm by Playze | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

Sustainability and LEED Certified buildings are becoming an increasingly popular subject of planning and design, so it’s only natural that an organic food farm in China would be concerned with such issues.

Tony’s Farm is one of those concerned with being more green; which led to their collaboration with Playze for a new structure. A total of 78 shipping containers- all stacked, cantilevered and positioned every direction to house the corporate headquarters, meeting areas, lobby and warehouse.

A courtyard style structure allows for a nice outdoor space, great for impromptu meetings, lunch or anything in between. The interior is clean and simple, with the exterior providing as an impermeable barrier of the elements to the working environment...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.