PROYECTO ESPACIOS
Follow
Find tag "ecological"
2.0K views | +2 today
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Ecorium of the National Ecological Institute, South Korea

Ecorium of the National Ecological Institute, South Korea | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

The Ecorium of the National Ecological Institute in Seocheon-gun, South Korea promotes a design concept by SAMOO Architects and Engineers that reflects three key concepts:

"From the Nature," "Be the Nature," & "With the Nature." 


The first is expressed by the dynamic, organic lines of the Institute and its grounds.  The second uses cutting-edge technology to recreate ecological environments by aligning greenhouses with the optimal amount of sunlight for each one.  The third includes visitors who immerse themselves in the complex ecological experience.  The Ecorium is poised to become a landmark in green research, education, and exhibitions.


Via Lauren Moss
more...
Joseph Vancell's curator insight, January 11, 2014 4:33 PM

Wow! Sustainable architecture in South Korea

Mark Warren's curator insight, January 17, 2014 3:40 AM

Wow!

Mae Hughes/Lauryn Macias's curator insight, October 27, 2014 7:04 PM

We chose this article to be in the Intellectual/Arts category because it is about improvement of education. This article is about the National Ecological Institute in Seocheon-gun, South Korea which is an institute of ecology that focuses on 3 main concepts: "With the Nature," "From the Nature," and "Be the Nature" Its main goal is to become a "landmark in green research, education, and exhibitions." It looks like this landmark will help South Korea improve its knowledge in Ecological studies.

Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

The Netherlands Institute of Ecology: Raising the Bar with Cradle-to-Cradle Design

The Netherlands Institute of Ecology: Raising the Bar with Cradle-to-Cradle Design | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

The Netherlands Institute of Ecology (NIOO) is a truly innovative green laboratory.


From NIOO director Louise Vet: ”Ecologists... do high-level research on genomes and biodiversity, and I wanted the building to express this.” Thus, she chose Claus en Kaan Architecten, a Dutch architectural practice with a track record in laboratory design and challenged the architects to design a building that embodied cradle-to-cradle principles.


Claua en Kaan rose to the challenge with a variety of sustainable strategies. The linear building, 335 feet by 100 feet, has west-facing, sealed laboratories that manage heat gain via a deep brise-soleil. Windows on the east side are operable, allowing daylight and views of the surrounding environment, populated with native plants.

Vertical light-wells span two floors; a core of support labs not requiring daylight occupies the center of the building. The building’s columns were spaced in such a way as to allow for flexibility in future renovation, which is likely to prove a key factor in its longevity, and a green roof shares space with a roof deck.

Heating and cooling is handled via underground storage, making use of deep vertical pipes that store heat from solar arrays and the building at 984 feet below ground. A radiant, in-floor system circulates the warmed water through the concrete floors.

Additionally, the building treats all of its own greywater on site, and releases it into the surrounding landscape.


The architects here are to be commended on this design, as green laboratories are notoriously hard to design. By embodying cradle-to-cradle principles — as well as tailored green build strategies — the Netherlands Institute of Ecology raises the bar.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by Proyecto Espacios from green streets
Scoop.it!

An iPad Guide To Building The Perfect Sustainable City

An iPad Guide To Building The Perfect Sustainable City | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

In 2010, Harvard’s Graduate School of Design published Ecological Urbanism, a book of interdisciplinary essays on sustainable city-building. But the project had one inescapable shortcoming: When you’re dealing with a field that’s evolving so rapidly, a finite, physical book is liable to be outdated by the time it leaves the printer.

So upon completing the collection, the school commissioned Portland-based interactive studio Second Story to transform the book into an iPad app, a resource that would draw from the original text but could also be updated with new projects and papers as needed. Now available for free, the app shows how dynamic areas of study can benefit greatly from equally dynamic texts.

Features like interactive graphs are innovative ways to access data, as well as useful tools for understanding it. "While working on the app, we found that the data visualizations revealed patterns that told another meta-story that already existed in the book," he says. "Essentially, the patterns illustrated trends in sustainable design, which is attractive for both scholars and the general reader to see."


Visit the link to learn more about how this new format has given research and urban issues a stronger, more engaging and current platform with which users to engage...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.