PROYECTO ESPACIOS
2.0K views | +0 today
Follow
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Modular Eco-resort Integrated into the Portuguese Landscape

Modular Eco-resort Integrated into the Portuguese Landscape | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it
Seven suspended micro-houses — each one resulting from a different combination of three modules — delicately hover above the ground in the Portuguese eco-resort of Parque de Pedras Salgadas.


Portuguese architects Luís Rebelo de Andrade and Diogo Aguiar have recently completed the set of houses in the north of Portugal. The small dwellings are suspended on pillars, completely integrated within the surrounding nature.

Designed in a modular, prefabricated system with different combinations of the same three modules — entrance/bathing, living, sleeping for an extremely flexible solution, able to adapt to diverse spaces within the park, creating different morphologies and diverse dialogues with the surrounding nature.

Each of the houses features a large window framing a specific view of the park, bringing the surrounding nature inside, and linking the interior to a balcony and ideal resting space. Each dwelling's cladding evokes local, vernacular construction techniques...


Via Lauren Moss
more...
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Hotel Elqui Domos, Chile: Sitting lightly within the desert landscape

Hotel Elqui Domos, Chile: Sitting lightly within the desert landscape | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

Bordering the Atacama Desert in Chile’s Andes Mountains, Valle de Elqui boasts an abundance of natural assets including a stable, hot climate favorable for wine growing and postcard-clear skies, coupled with high natural magnetism for some of the best star gazing in the Southern Hemisphere.

Resting in the heart of the valley, Hotel Elqui Domos provides a unique eco-tourism accommodation experience through its spatial composition and relationship to place. The original complex was designed by architects Rodrigo Duque Motta as a series of seven geodesic dome tents.

Recently, the hotel has added four wooden cabanas, each intended as a private observatory and space for introspection. Perching very lightly on the landscape, the cabins negotiate the views of the valley and mountain from opposing sides. Their stilt-like foundations are sympathetic to the surrounding vegetation and topographical variations in the land, and the upper roof decks accentuate their privileged position within the site’s geography...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.