PROYECTO ESPACIOS
Follow
Find tag "connection"
1.7K views | +0 today
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Connection to Site: Qualico Family Centre by TEN Architectural Group

Connection to Site: Qualico Family Centre by TEN Architectural Group | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it
The towering elm trees and gentle meadows of Winnipeg’s Assiniboine Park have for generations formed an inspiring backdrop to the city’s collective memory.

The Qualico Family Centre connects to the temporality of this landscape, evolving, growing and decaying in harmony with the natural rhythms of its surroundings.

With time, materials will allow the architecture to mature, growing into its site. The zinc fascia will patina to a soft grey, and a permanent record of local weather patterns will be imprinted distinctly on facades clad with weathering steel. Wood soffits of locally-salvaged elm  will weather & a vegetated roof, planted with local grasses, will grow to become a raised piece of the forest floor.

As seasons pass, the reflected colors of the forest transform the building and redefine the experience of interior space. The angular forms channel harsh winter winds in specific ways, shaping snow into extensions of the structure.


See more of this contextual, unique project at the link...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

House in Belas: function + beauty within its surrounding environment

House in Belas: function + beauty within its surrounding environment | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

The House in Belas is a contemporary and inclusive project in tune with nature and reflective of local vernacular design.

The design intends to express a contemporary look onto the main aspects of traditional Portuguese architecture, with special attention to the balance and harmony between each building. The house consists of five different bodies, linked through passages.

Spaces between each body create a series of relationships, distances and views are generated, providing a rich and diverse atmosphere. The social areas are located in the core of it all, benefitting from the surrounding environment, and allowing a simple and functional distribution throughout the house.


Visit the link for a gallery of images of this beautiful and simple design...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.