PROYECTO ESPACIOS
Follow
Find tag "brazil"
1.6K views | +1 today
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Populous completes Arena das Dunas for FIFA World Cup 2014

Populous completes Arena das Dunas for FIFA World Cup 2014 | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it
Twenty huge aluminium petals fold around this 42,000-seat stadium that Populous has completed in Rio Grande do Norte, Brazil, for the FIFA World Cup 2014.

The arena's design is unique. Its facade and roof are integrated and made up of 20 petal-shaped modules, designed to be higher on one of the stadium's sides, giving the impression that the sand dunes – which are common in the region – are moving. The design also enables more ventilation and light to come into the stadium.

The petal-shaped structures of the roof are made of steel trusses, covered on the outside with aluminium tiles, with thermal and acoustic insulation. Internally, they are coated with a PVC prestressed membrane. The parts are joined by translucent polycarbonate, which allows light to come through.

The Dunas Arena's roof was also designed to capture rainwater. Gutters collect the water and take it to nine tanks below the lower stands. As a result, up to 3,000 cubic meters may be captured and reused in the lavatories and for irrigating the pitch.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Prefabricated modular home delivered into the Brazilian countryside

Prefabricated modular home delivered into the Brazilian countryside | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

MAPA of Brazil and Uruguay has built a prefabricated modular home and transported it by lorry to a picturesque spot in the countryside outside Porto Alegre.

MAPA built the mobile residence as the prototype for Minimod, a business creating bespoke modular structures; the residential retreat comprises four modules, creating separate areas for sleeping, lounging, dining and bathing within a simple steel-framed structure.

The base of the building is raised off the ground to protect it from rising damp and the roof is covered with plants that integrate a natural system of rainwater harvesting and filtration. The structure was entirely prefabricated before being delivered to its rural location, but MAPA says the buildings can also be transported in pieces and assembled onsite.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Brazilian architecture bringing the outdoors in...

Brazilian architecture bringing the outdoors in... | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it
The owners of this stunning Brazilian abode had as their top design priority the incorporation of a covered outdoor living area.

StudioMK27 architects served their request up in spades, designing the house with a large L-shaped space encompassing the living room, tv room and and an extension of the kitchen, all opening out onto the garden and pool. Sliding doors are cleverly concealed in the walls, giving a sense of complete immersion into the tropical gardens and pool area and enabling the owners to enjoy the fantastic São Paulo climate...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

São Paulo warehouse revamped into Red Bull arts centre by Triptyque

São Paulo warehouse revamped into Red Bull arts centre by Triptyque | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

A slender steel awning shades artists from the sun at this arts space that French-Brazilian studio Triptyque created for Red Bull in a São Paulo warehouse. 

The city of São Paulo is one of the places in the world where urbanity is the most powerful and intense. An area where the beauty of the streets and buildings was forgotten for many years. Through the renovation of a 20 years building, formerly occupied by the electricity company Light , the new architectural project Triptyque, the Cultural Centre of the Red Bull Station, appears as an important player in the rehabilitation center.

Based on the Bandeira square , the new cultural centre hangs together auditory and visual arts through the production and dissemination of new forms of artistic expression.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Brazilian architecture bringing the outdoors in...

Brazilian architecture bringing the outdoors in... | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it
The owners of this stunning Brazilian abode had as their top design priority the incorporation of a covered outdoor living area.

StudioMK27 architects served their request up in spades, designing the house with a large L-shaped space encompassing the living room, tv room and and an extension of the kitchen, all opening out onto the garden and pool. Sliding doors are cleverly concealed in the walls, giving a sense of complete immersion into the tropical gardens and pool area and enabling the owners to enjoy the fantastic São Paulo climate...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.