PROYECTO ESPACIOS
2.1K views | +0 today
Follow
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

A Prefab Timber-framed Bioclimatic House by Tectoniques Architects

A Prefab Timber-framed Bioclimatic House by Tectoniques Architects | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it
This "bioclimatic" house in France features a timber frame, larch and composite timber cladding, and a planted roof.

Lyon architects Tectoniques introduced a range of measures to maximise the environmental and thermal performance of the house -called Villa B - along a north-south axis, with plenty of glazing on the south facade helping with solar gain. The house is built using dry construction methods and features a prefabricated modular timber frame built on a concrete slab with larch cladding covering the exterior...


Via Lauren Moss
more...
ParadigmGallery's curator insight, November 26, 2013 12:12 PM

This home is fantastic. I found the description of the details of the build informative and interesting, giving me insight into the thought process that determines interior and exterior materials, the biorclimactic approach and more. Awesome images of the interior and exterior.

 

Michel Bastian's curator insight, November 30, 2013 3:50 AM

Bio-bio !

Rescooped by Proyecto Espacios from sustainable architecture
Scoop.it!

Bioclimatic House in the Canary Islands, Spain

Bioclimatic House in the Canary Islands, Spain | PROYECTO ESPACIOS | Scoop.it

This bioclimatic house, by Estudio José Luis Rodríguez, is a self-sufficient structure integrated into the terrain of the Canary Islands, a landscape characterized by a continuous terracing of the extreme topography.


In response to this site, the design features a basalt stone wall that supports a light structure of plywood, galvanized steel walls and glass.

The building's orientation is determined by solar radiation; photovoltaic panels produce electricity, in order to achieve zero carbon emissions. The living area is connected to the outside with a space that is protected from sun and wind, while a wall located in the sleeping area to the north has a high thermal mass for passive temperature control.

The design also aims to reduce its ecological footprint on the use of materials and construction systems by using local materials (basalt wall insulation covered with volcanic lapilli, for example), environmentally certified materials and no harmful elements, such as VOC compounds in synthetic paints and varnishes.


View more images of this unique, contextural and contemporary green project at the link to ArchDaily's feature...


Via Lauren Moss
more...
FUCOL INGENIERIA's curator insight, April 12, 2015 10:23 AM

añada su visión ...

David Regalado's curator insight, July 3, 2015 7:47 AM

Que gran trabajo!!!! Esto es lo que queremos en las Islas Canarias;)