Prionomy
Follow
Find tag "flexible"
12.5K views | +2 today
Prionomy
del concepto a los resultados
Curated by Pepe Crespo
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by Pepe Crespo from sustainable architecture
Scoop.it!

Adaptable Architecture: Meeting Dome by Kristoffer Tejlgaard & Benny Jepsen

Adaptable Architecture: Meeting Dome by Kristoffer Tejlgaard & Benny Jepsen | Prionomy | Scoop.it
Canadian architects Kristoffer Tejlgaard and Benny Jepsen have slightly altered the mathematical elements of a geodesic dome to form a new modular pavilion.


By using different sized triangular frames with both spherical and perpendicular surfaces, a new lattice form was birthed from that of a traditional geodesic dome. The result is a method of construction that allows surfaces to be extruded, scaled, pushed and pulled while maintaining logic.
Through this altered composition, small niches and crevices opened. Steel footings connect the wooden frame, made of locally-sourced pine. Steel nodes were made to fit standard rafter sizes, making the whole design movable.
The façade's curved surfaces are covered with recycled wood panels, creating opaque faces. Perpendicular surfaces made of PVC film allow light to enter while opening views to the outside. The project was commissioned by BL (Denmark Public Housing) for the Peoples Meeting in Denmark.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by Pepe Crespo from sustainable architecture
Scoop.it!

Practical Cabin GJ-9 Concept, Adaptable to Various Natural Settings

Practical Cabin GJ-9 Concept, Adaptable to Various Natural Settings | Prionomy | Scoop.it

Norway based Gudmundur Jonsson Arkitektkontor designed the project entitled Cabin GJ-9, a contemporary small home prototype, easily adaptable to a variety of settings. Developed for mass distribution, the concept of Cabin GJ-9 is highly practical and versatile.

Located in Bjergøy, Norway, the cabin displays an inspiring exterior defined by wood, glass and stone, camouflaged in its natural surrounding. Two volumes make up the welcoming home, one of them accommodating the private area, and the other the service zones. Connecting the two, there is a glazed pavilion containing the living and dining space. The interior atmosphere stays true to a cottage-like feel: wood is present throughout, while a stone fireplace and inviting seating units inspire relaxation...


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.