House L by Grosfeld van der Velde Architecten | Picto Communication Partner | Scoop.it

House L, located in Oosterhout, The Netherlands, is a spacious home with a design that takes the landscape into consideration and creates a strong connection to the environment.

 

From Grosfeld van der Velde Architecten:

“The existing landscape, the orientation to the rural surroundings and the planning conditions were the deciding factors in the siting of the dwelling at the rear of the plot. The ground floor was raised with respect to the current ground level, with large glass surfaces positioned to look out over the rural landscape and terraces running the length of the building with an unbroken roof surface on corbelling, all of which allow the outer space to be experienced to the full. At the same time, the large roof projections are designed to prevent too much light entering.

Vertical Western Red Cedar boarding was chosen for the façade cladding, and the roof has a moss-sedum roof covering. The restrained detailing combined with the shape and the materials chosen give House L an ultra-modern appearance, but one that is entirely at home in its rural surroundings.”


Via Lauren Moss, a.typique Patrice BIDEAU