Le flux d'Infogreen.lu
32.0K views | +7 today
Follow
Le flux d'Infogreen.lu
IDD... Idées Développement Durable, votre fil d'info
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by Frédéric Liégeois from sustainable architecture
Scoop.it!

An Adaptable Shipping Container That Transforms For Different Uses Seamlessly

An Adaptable Shipping Container That Transforms For Different Uses Seamlessly | Le flux d'Infogreen.lu | Scoop.it

Creatives from China’s Jikerzhicheng Product Design has transformed a shipping container to be a beautiful, modular, flexible space. 

The designers used as little material as possible and incorporated circular cutouts at the tops and sides in order to allow natural light to enter, and cutouts at the bottom allow for movement in and out of the container. 

The ability and flow of the space was to be seamlessly integrated to nature. The mobile container also has the potential for constant evolution and multiple uses, such as transforming from a stage set to sleeping quarters and even a tea house, if you desire.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.
Rescooped by Frédéric Liégeois from sustainable architecture
Scoop.it!

Organic Architecture at the University of Versailles Science Library, France

Organic Architecture at the University of Versailles Science Library, France | Le flux d'Infogreen.lu | Scoop.it

Paris-based architects Badia-Berger Architectes have recently completed the University of Versailles Science Library, in France- an efficient building composed of three juxtaposed volumes intersected by a series of voids.

The building acts as a connector inside the university campus, uniting the eastern sloped park and the western sporting grounds, which determines that it doesn't have a main façade, rather, a central position from which its multidirectional nature stems.

The library is comprised of three juxtaposing volumes intersected by a series of voids, which allow for abundant daylight to pour into the building, as well as creating a series of transparencies between the two connected terrains — the park and the sporting grounds. The three separate volumes harbour respectively the entry hall, the reading rooms and internal spaces. "The shape is an expression of our perception of the program and our response to the requirements of a low energy building," state architects Marie-Hélène Badia and Didier Berger, "fully acknowledging lighting and thermal comfort as well as highlighting the site's contrasts."


Via Lauren Moss
more...
Trompetista De Jazz's curator insight, March 15, 2013 12:16 PM

Organic Architecture at the University of Versailles Science Library, France

Rescooped by Frédéric Liégeois from sustainable architecture
Scoop.it!

Experiential Learning Building at University of Calgary by Perkins+Will

Experiential Learning Building at University of Calgary by Perkins+Will | Le flux d'Infogreen.lu | Scoop.it

Located at the University of Calgary, the Energy Environment Experiential Learning (EEEL) building is a five-story teaching facility that allows students to learn in an experiential and hands-on environment.

WIth approximately 11,000 sm of teaching laboratories and 2,500 sm of classroom space, space is provided for up to 3,000 sm of future research labs. The structural module and arrangement of the building systems allows the university long-term flexibility to convert spaces efficiently from one use to another.

The project also incorporates a number of solar control strategies, such as sculpted aluminum spandrel panels and solar shutters that actively track the sun to provide fully daylit but glare-free interior spaces. Additional environmental strategies include the use of thermal mass, an efficient envelope, natural ventilation, earth tubes, and low-energy systems, which contribute to the project using 45% less energy compared to a conventional laboratory building.  Low-flow fixtures and use of captured rain water mixed with recycled process water for toilet flushing reduces potable water use by 64%.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.