Inspired By Design
88.5K views | +3 today
Scooped by Brian Yanish -
onto Inspired By Design!

Chongqing Greenland Clubhouse by PURE Design

Chongqing Greenland Clubhouse by PURE Design | Inspired By Design |

The Chongqing Greenland Clubhouse is located halfway up the south side of the mountain in Hong’en Temple Forest Park, Chongqing, facing the Jialing River. It is one of twenty-three commercial buildings, initially used as a real estate sales centre for the Greenland Bund Center project.

Designed as a medium for dialogue between the river and mountain, the spatial experience through the building reflects the unique qualities of the dynamic terrain.

Due to the one story height difference between the mountainside entrance and the terrace overlooking the river, the building is composed of two floors. The second level consists of the main entrance, and is primarily used as the real estate exhibition space, containing multimedia presentations and a river view experience. The first floor functions as a sales centre, containing models of the properties and sales spaces. It is also connected to the model homes.

No comment yet.