Fransoix's Musing...
Follow
Find tag "landscape"
909 views | +0 today
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by François Lanthier from sustainable architecture
Scoop.it!

BIG's zoo makeover to offer "freest possible environment" for animals

BIG's zoo makeover to offer "freest possible environment" for animals | Fransoix's Musings - Les intérêts de Fransoix | Scoop.it
BIG presents a vision for the future of Denmark's Givskud Zoo where animals and humans "co-exist", and all the architecture is hidden within the topography.

Named Zootopia, the proposal reimagines the 1960s zoo and safari park in central Jutland as a continuous landscape of forests, savannahs and rivers that centre around a sunken courtyard of visitors' facilities. 

"It is our dream – with Givskud – to create the best possible and freest possible environment for the animals' lives and relationships with each other and visitors," said BIG, the office led by architect Bjarke Ingels.


Via Lauren Moss
more...
Catherine Devin's curator insight, August 4, 12:02 AM

Comme évoqué avec l'exemple de la bicyclette, c'est aussi en créant l'occasion d'expériences plaisantes que chacun peut s'ouvrir à de nouvelles pratiques plus durables ... et partant, être prêt à écouter aussi des informations relatives à la nécessité de sobriété dans les consommations et les déchets, puis modifier son  comportement ?

Αntonios Βouris's curator insight, August 7, 8:13 AM

keyword: Co-existance!!!! 

Rescooped by François Lanthier from sustainable architecture
Scoop.it!

Huangshan Mountain Village: sustainability grows in the Chinese landscape

Huangshan Mountain Village: sustainability grows in the Chinese landscape | Fransoix's Musings - Les intérêts de Fransoix | Scoop.it

MAD has unveiled plans for a towering village of apartment blocks beside the Huangshan Mountains in eastern China. 


Inspired by the topographical layers of the landscape, the buildings will have organically shaped floor plates and will emerge from amongst the treetops on a site beside the Taiping Lake.

 

The high-density village features low-rise residences that echo the contours of the surrounding topography and offer unequalled access to one of China’s  landscapes.

The site of verdant scenery and limestone cliffs have long inspired artists and offered sheltered spaces for contemplation and reflection, contributing to its UNESCO Heritage status. Composed in deference to the local topography, the village provides housing, a hotel and communal amenities organized in a linked configuration. As its form evokes the geology of the region, the village blurs the boundaries between the geometries of architecture and nature.

For residents, the apartments will be a quiet retreat –  all have spacious balconies which overlook the lake. Communal amenities and walking paths encourage residents to explore the landscape. Each floor is unique and accessed from shared social spaces, creating a seamless balance between private and public spaces. The same serene design sensibility of natural environment extends to the interiors, with the use of local materials and the incorporation of plants and greenery enhancing comfort and well-being, while simultaneously setting up a closer connection with local culture...


Via Lauren Moss
more...
François Lanthier's comment, November 19, 2012 1:48 PM
Love it! Where do you find all thins great information?
association concert urbain's comment, November 19, 2012 1:55 PM
From www.dezeen.com
association concert urbain's comment, November 19, 2012 1:55 PM
Via Lauren Moss