Kerr House by Tony Owen Architects | Cultura de massa no Século XXI (Mass Culture in the XXI Century) | Scoop.it

The design for the Kerr House is structured around a timber spine wall running along the southern boundary, off of which the new home projects outward and opens to the rear with a large cantilevered concrete wing This creates solar protection and also extends the space into the garden, while the remainder of the house is clad in timber battens and glass louvers to maximise natural ventilation.

 

The house was planned according to the principles of passive sustainable design, using natural materials such as timber to create a connection to the surrounding environment. The central atrium and extensive use of glass louvers maximize natural ventilation and large overhangs promote shade to regulate interior temperatures. Expansive upper deck areas maximize spatial flow and integration with the site...

 

VIew more images of this beautiful, contextual home at the link.


Via Lauren Moss