Arquitectura: Unifamiliars
4.6K views | +2 today
Follow
Arquitectura: Unifamiliars
Projectes d'habitatges unifamiliars.
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Scooped by Recull d'Arquitectura
Scoop.it!

Pete Mane / Architecture Paradigm

Pete Mane / Architecture Paradigm | Arquitectura: Unifamiliars | Scoop.it

Descripción de los arquitectos. El sitio es una parcela 2.400m2 con la carretera de acceso en el norte y se encuentra en Gundlupet, un pequeño pueblo cerca de Mysore, en la parte del sur de la India. El paisaje rural que rodea aquí está dando paso a los adelantos enigmáticos y estructuras sin lugar inspiradas en las imágenes urbanas. El proceso consistía en mirar estas condiciones y evolucionar una forma que mantiene un sentido de continuidad con la idea de ser un lugar sin recurrir a la imitación de lo antiguo. El brief describe una casa de tres dormitorios con capacidad para dos familias y un estilo de vida social.

more...
No comment yet.
Scooped by Recull d'Arquitectura
Scoop.it!

Carles Puig + Maria Antònia Mir. Casa Bàsica

Carles Puig + Maria Antònia Mir. Casa Bàsica | Arquitectura: Unifamiliars | Scoop.it

La casa está situada junto a una formación rocosa, en un terreno con una plantación de almendros y un depósito en desuso.

La decisión de concentrar la edificación entre dos almendros y sobre el depósito permite minimizar la huella sobre el lugar.

more...
No comment yet.
Scooped by Recull d'Arquitectura
Scoop.it!

Two Hulls House by MacKay-Lyons Sweetapple Architects.

Two Hulls House by MacKay-Lyons Sweetapple Architects. | Arquitectura: Unifamiliars | Scoop.it

This is a full-time home for a family of four, consisting of a “day pavilion” and a “night pavilion.” One approaches from the understated land side between the abstract, library ends of the two pavilions, then passing through toward the sea–or left into the living pavilion, or right into the sleeping pavilion. One structure contains a central core, while the other contains a side core. The seaward ends of the two main forms (living and master bedroom) delaminate, creating protected outdoor porches or night-time “lanterns” over the water. The third linking form contains the generous entry foyer, core, and the kitchen. The great room contains a floating 24-foot totemic hearth. The house remains a fertile research vehicle in the education of an architect.

more...
No comment yet.
Scooped by Recull d'Arquitectura
Scoop.it!

Mirador House Punta De Gallo by Rodrigo Santa María.

Mirador House Punta De Gallo by Rodrigo Santa María. | Arquitectura: Unifamiliars | Scoop.it

“La Casa Mirador Punta de Gallo, is situated on a rocky summit with a panoramic view of the area 70 meters above the sea level. From here you have a 360 degree view: to the north Quintay Bay, to the south Tunquén, to the west the beach town of Algarrobo and to the eat pine forests.

As a first step, we consolidated our noble housing plan with a wooden platform structured on the rocks. We kept the average level of natural elevation of the viewpoint and allowed it to only exceed the summit, which was integrated into the interior of the house. Then we constructed the access utilizing the thresholds given by the existing topography. Thus the rocks act as the plinth for which you access the house.

more...
No comment yet.
Scooped by Recull d'Arquitectura
Scoop.it!

Villa Indigo by Josep Camps and Olga Felip.

Villa Indigo by Josep Camps and Olga Felip. | Arquitectura: Unifamiliars | Scoop.it

Spanish studio Josep Camps and Olga Felip recently completed the Villa Indigo project for property developer PGA Catalunya Resort.

This 1,958 square foot, single story modern residence is located in Caldes de Malavella, a municipality of the comarca of Selva in Catalonia, Spain.

This home is distributed in a ground floor level in which even the hall and the dormitories are directly connected to a large external space with an exclusive infinite pool.

more...
No comment yet.
Scooped by Recull d'Arquitectura
Scoop.it!

Blancafort-Reus. Casa para 3 Hermanas en Murcia.

Blancafort-Reus. Casa para 3 Hermanas en Murcia. | Arquitectura: Unifamiliars | Scoop.it

Este proyecto busca cumplir con el anhelo compartido por tres hermanas. Un hogar integrado en el paisaje y la tradición de la zona, respetuoso con el medio ambiente y lleno de rincones donde gozar.

Este refugio se genera a partir de tres unidades independientes; tres hermanas y sus familias, tres casas con buenas vistas y buena orientación pero también con cierta intimidad entre ellas. Tres viviendas juntas pero no revueltas, un campo, un patio común, un lugar donde caben todos los primos, un lugar donde caben todos los amigos.

more...
No comment yet.
Scooped by Recull d'Arquitectura
Scoop.it!

Casa PT - ah asociados

Casa PT - ah asociados | Arquitectura: Unifamiliars | Scoop.it
Emplazada en Tossa de Mar, un lugar excepcional, la vivienda se construye como un refugio abierto totalmente a las vistas. Desde la calle solo se adivina su presencia por la leve cubierta que protege a los coches aparcados al aire libre, el resto de la construcción se posa sobre la ladera de la montaña en un nivel inferior abriéndose por completo a las espectaculares vistas.
more...
No comment yet.
Scooped by Recull d'Arquitectura
Scoop.it!

Studio Meyer Piattini. 5 Houses in Barbengo.

Studio Meyer Piattini. 5 Houses in Barbengo. | Arquitectura: Unifamiliars | Scoop.it

The five units single family housing project is built in an area East of Collina D’oro and next to the old nucleus of Barbengo, which is accessible from Cadempino towards Agra-Collina D’oro.The land descends towards East and is open towards South and North.

more...
No comment yet.
Scooped by Recull d'Arquitectura
Scoop.it!

La Casa Olnick Spanu del Arquitecto Alberto Campo Baeza.

La Casa Olnick Spanu del Arquitecto Alberto Campo Baeza. | Arquitectura: Unifamiliars | Scoop.it

El Arquitecto español Alberto Campo Baeza es uno de los máximos exponentes de la Arquitectura Española. El estudio del Arquitecto afincado en Madrid ...

more...
No comment yet.
Scooped by Recull d'Arquitectura
Scoop.it!

David Barr + Ross Brewin architects: suburban beach house, Australia

David Barr + Ross Brewin architects: suburban beach house, Australia | Arquitectura: Unifamiliars | Scoop.it

On the southern suburban fringe of perth, a beach house by local architects david barr and ross brewin is a critical response to the rapid transformation of the area from a culturally rich, informal coastal urbanism to a dense homogenous suburb. the dwelling is a hybrid of two typologies that reflect the respective architectural vernacular of the married couple client. the simple beach shack of west australia is met with the raised queenslander typology in the home, making the most of coastal views with its carefully lofted mass above the natural limestone outcrop and over the surrounding rooftops.  the material palette creates the tectonic ambiance of the holiday homes that were once prevalent in the area and pointedly embraces the idea of 'smallness' as strength.

more...
No comment yet.
Scooped by Recull d'Arquitectura
Scoop.it!

Anna & Eugeni Bach. Casa en Gaüses

Anna & Eugeni Bach. Casa en Gaüses | Arquitectura: Unifamiliars | Scoop.it

En un solar estrecho y alargado, donde ya hay una vivienda, se propone construir un pequeño estudio que pueda ser usado tanto como taller de pintura, como para vivienda ocasional en los fines de semana para los hijos de los propietarios.

El punto de partida del proyecto venía dado por el aspecto económico; debía ser un proyecto económicamente viable con un presupuesto mínimo (70.000 €).

Este factor limitaba las posibilidades tanto estructurales, como de acabados, con lo que se partió de una premisa muy clara: había que trabajar con los industriales de la zona (a poder ser, del mismo pueblo), y con unas soluciones técnicas a las que estuvieran acostumbrados; soluciones tradicionales adoptadas en las construcciones típicas de la zona.

more...
No comment yet.
Scooped by Recull d'Arquitectura
Scoop.it!

Fairhaven Residence by John Wardle Architects.

Fairhaven Residence by John Wardle Architects. | Arquitectura: Unifamiliars | Scoop.it

The spatial journey through the house from arrival to view is choreographed to increase anticipation before reaching the main living space. As you step beneath a cantilevered study into a dramatic vertical entry space, you become acutely aware of a number of twists and folds along its length that make the transformation into horizontal living space. The main window aperture matches the cinematic proportions of the ocean view.

more...
No comment yet.
Scooped by Recull d'Arquitectura
Scoop.it!

Casa de Madera / UNIT Arkitektur AB

Casa de Madera / UNIT Arkitektur AB | Arquitectura: Unifamiliars | Scoop.it

La entrada de la casa se ve acentuada por una losa de hormigón que conduce a la puerta principal a través de una pequeña pendiente. Al caminar por la rampa se percibe una idea del patio central en conjunto con la luz que se filtra a través de un muro de tablas de madera de abeto. Al llegar a la puerta de entrada, el patio interior se despliega a la izquierda.

more...
No comment yet.
Scooped by Recull d'Arquitectura
Scoop.it!

BAK arquitectos construct pedroso house in a pine forest.

BAK arquitectos construct pedroso house in a pine forest. | Arquitectura: Unifamiliars | Scoop.it

argentine architecture firm BAK arquitectos has designed 'pedroso house' as a small-scale dwelling located in the corner of the dense pine forest of mar azul in buenos aires. the structure bridges an abrupt difference in topography spanning 2.50 meters between the highest elevation and lowest. another characteristic of the site is that only the longest side of the lot has access and exposure to street level, facing an area without trees and abundant pastures. the dwelling was created in accordance to the  wishes of the clients -- a married couple with an older child. they desired a two bedroom house which did not exceed 100 m2, intended to be used primarily in the summer and occasionally during the year. beside the sleeping quarters, the project requires two baths with minimum measures and a generous common use space with integrated kitchen. the importance of outdoors extensions was particularly emphasized, and includes a storage place to deposit various beach items.

more...
No comment yet.
Scooped by Recull d'Arquitectura
Scoop.it!

Barro House. 2es+_oficina de arquitectura.

Barro House. 2es+_oficina de arquitectura. | Arquitectura: Unifamiliars | Scoop.it

Situada entre medianeras en la fachada principal dos grandes huecos descentrados proporcionan un interesante juego de contrastes. En planta baja un gran portalón de acero galvanizado nos ofrece su cara más “dura” protegiendo el interior de la vivienda de su entorno más inmediato haciendo uso de un material muy común en la zona para el cerramiento de portalones y cierres. En la planta primera, un gran hueco abre el la vivienda hacia la ría, un cajón de acero galvanizado en caliente enmarca el hueco y sirve de protección solar. La planta bajo cubierta se retrasa unos metros generando una gran terraza a la que se abre el dormitorio principal de la vivienda a través de un gran ventanal, en el exterior unas persianas venecianas de aluminio sirven de protección solar y de la intimidad según las necesidades.

more...
No comment yet.
Scooped by Recull d'Arquitectura
Scoop.it!

+ node / UID Architects

+ node / UID Architects | Arquitectura: Unifamiliars | Scoop.it

Especificamente, mediante la colocación de cubos de 3,5 metros similares a la casa de un pájaro de madera, hicimos un lugar que responde a un territorio horizontal y vertical que conecta la superficie de la tierra y el bosque. Poco a poco, avanzando hacia el lado sur, se desarrolla un espacio lineal de unos 30 metros, manteniendo un sentido gradual de la distancia con el entorno.

more...
No comment yet.
Scooped by Recull d'Arquitectura
Scoop.it!

The Wall House by FARM

The Wall House by FARM | Arquitectura: Unifamiliars | Scoop.it

This is a tale of two houses – similar looking, yet independent and coming together to form a coherent whole. The two blocks sit on a sprawling piece of land, belonging respectively to the retired parents and one of their children.

This separation of the house into two blocks, in part a response to the sheer scale of the land, is also a requirement brief given by the clients. Programmatically, it consists of a two-storey block with the main living and master bedroom area, and a single-storey block housing the entertainment areas of the house.

What links these two volumes together is the huge central courtyard at the entrance expressed in an austere geometry of granite floor and wall, an organically shaped oculus and a minimalist planting of six willowy trees. Like a sparse yet artful Chinese landscape painting, this sets the tone for the rest of the spaces.

The landscape design, similar to the house, is also experienced in multiple correlated layers. It takes its inspiration from the philosophy of classical Chinese Garden where views are borrowed through cutouts and vistas, and where sight lines and spaces begin to overlap.

more...
No comment yet.
Scooped by Recull d'Arquitectura
Scoop.it!

Casa para Pau y Rocío. Arnau Tiñena.

Casa para Pau y Rocío. Arnau Tiñena. | Arquitectura: Unifamiliars | Scoop.it

La casa se organiza en gradientes de intimidad, se muestra introvertida por el lado de la calle y por los laterales, y se abre completamente al sur para garantizar luz natural, establecer una relación próxima con el exterior, minimizar las pérdidas térmicas y proteger la casa del fuerte viento del norte, que llega fácilmente a los 100km/h en numerosas ocasiones durante el año.

more...
No comment yet.
Scooped by Recull d'Arquitectura
Scoop.it!

Halls Ridge Knoll Guest House by Bohlin Cywinski Jackson

Halls Ridge Knoll Guest House by Bohlin Cywinski Jackson | Arquitectura: Unifamiliars | Scoop.it

Using a palette of pre-weathered zinc, timber and rough stone, Bohlin Cywinski Jackson designed the Halls Ridge Knoll Guest House to fit in with the ambling terrain - a former cattle ranch with views across the San Clemente Mountains and Los Padres National Forest.

more...
No comment yet.
Scooped by Recull d'Arquitectura
Scoop.it!

Two in one House by clavienrossier architectes.

Two in one House by clavienrossier architectes. | Arquitectura: Unifamiliars | Scoop.it

The site is located on the edge of a residential zone on the outskirts of Geneva, flanked on its southern border by a forest and opening out to fields to the west. It sits right on the line between the city and nature.

The building, backed by a paved access ramp, is placed in the north east corner of the site. The space between the building and the forest allows for a swimming pool and a large open garden.

The program includes two apartments of differing size, a continuous party wall separates the two.

A pitched roof over a diamond shaped plan, allows each apartment to have its own orientation. This distinct geometry allows for a greater degree of privacy for the residents and when viewed from the outside, gives the impression of a single unit.

more...
No comment yet.
Scooped by Recull d'Arquitectura
Scoop.it!

Villa V by Paul de Ruiter Architects.

Villa V by Paul de Ruiter Architects. | Arquitectura: Unifamiliars | Scoop.it

From the very start it was clear that the landscape around the villa should be preserved as much as possible. A basement was created for the house and the ground floor is semi-positioned in the slope of the hill. The first floor towers above the partially glazed ground floor and the undulating dune landscape. Both the northerly and southerly facades of the first floor are largely made of glass, while the easterly and westerly facades have a more closed character. The closed facade areas on the first floor are made of coloured, sustainable timber. The glass areas on the ground floor and first floor have exceptionally large sliding components, with the moving parts in light oak. The details of the glass styles and the upper and lower lines have been kept to a minimum. The large glass facades ensure a connection between outdoors and indoors; contact with nature is tangible throughout the house. At the same time, the patio in the heart of the villa provides maximum daylight in all the rooms.

more...
No comment yet.
Scooped by Recull d'Arquitectura
Scoop.it!

Casa Tarifa / James & Mau

Casa Tarifa / James & Mau | Arquitectura: Unifamiliars | Scoop.it

Se propone un cortijo contemporáneo a modo de pueblo condensado en 300 m2. Las reglas de diseño de la casa siguen entonces las de sus prototipos inspiradores. El primer elemento de un pueblo o cortijo sería el muro perimetral o muralla que lo delimita. En esta casa se opta por crear el recinto de forma abierta y contemplativa mediante un gran plano horizontal. Éste está formado por una pérgola permeable de chapa que además permite controlar la radiación solar en verano e invierno creando un micro clima en el recinto.

more...
No comment yet.
Scooped by Recull d'Arquitectura
Scoop.it!

Casa entre medianeras en Sant Feliú de Llobregat / dataAE Arquitectes

Casa entre medianeras en Sant Feliú de Llobregat / dataAE Arquitectes | Arquitectura: Unifamiliars | Scoop.it

Esta casa unifamiliar entemedianeras diseñada por dataAE Arquitectes se ubica en el casco histórico de San Feliu de Llobregat, y cuenta con planta baja más dos plantas piso. El edificio se adapta a una parcela estrecha y alargada propia de los centros históricos de las ciudades españolas. Para satisfacer la necesidad de distribuir el programa en tres plantas, los arquitectos han propuesto un patio que permite iluminar y ventilar correctamente las estancias interiores.

more...
No comment yet.
Scooped by Recull d'Arquitectura
Scoop.it!

Haus am Moor by Bernardo Bader Architects

Haus am Moor by Bernardo Bader Architects | Arquitectura: Unifamiliars | Scoop.it

Based on the traditional houses of the Bregenz district, the two-storey residence has a simple rectangular plan with a steep gabled profile and a wooden deck driven through its middle.

more...
No comment yet.
Scooped by Recull d'Arquitectura
Scoop.it!

La Casa Otio – La Serenidad y la Elegancia para la Vivienda de un Sacerdote

La Casa Otio – La Serenidad y la Elegancia para la Vivienda de un Sacerdote | Arquitectura: Unifamiliars | Scoop.it
La presente casa ha sido diseñada por el estudio de Arquitectura Sebastian Nagy. La palabra “Otium” significa tiempo libre y conlleva el concepto abstracto de ocio, la vivienda se ubica en Draz
more...
No comment yet.