Architecture and Architectural Jobs
25.9K views | +0 today
Follow
Architecture and Architectural Jobs
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Rescooped by Paul Chappell from sustainable architecture
Scoop.it!

House L by Grosfeld van der Velde Architecten

House L by Grosfeld van der Velde Architecten | Architecture and Architectural Jobs | Scoop.it

House L, located in Oosterhout, The Netherlands, is a spacious home with a design that takes the landscape into consideration and creates a strong connection to the environment.


From Grosfeld van der Velde Architecten:

“The existing landscape, the orientation to the rural surroundings and the planning conditions were the deciding factors in the siting of the dwelling at the rear of the plot. The ground floor was raised with respect to the current ground level, with large glass surfaces positioned to look out over the rural landscape and terraces running the length of the building with an unbroken roof surface on corbelling, all of which allow the outer space to be experienced to the full. At the same time, the large roof projections are designed to prevent too much light entering.

Vertical Western Red Cedar boarding was chosen for the façade cladding, and the roof has a moss-sedum roof covering. The restrained detailing combined with the shape and the materials chosen give House L an ultra-modern appearance, but one that is entirely at home in its rural surroundings.”


Via Lauren Moss
more...
Gareth Williams-Wynn's curator insight, November 12, 2013 1:51 AM

This site is always an inspiration for me. I like the way that this design deals with the landscape and the way that the building sits lightly on the ground.

Rescooped by Paul Chappell from innovative design
Scoop.it!

Hovenring: The First Suspended Bicycle Roundabout

Hovenring: The First Suspended Bicycle Roundabout | Architecture and Architectural Jobs | Scoop.it

When a roundabout intersection in the Netherlands became too busy for cars and bikes to share space, the design agency ipv Delft came up with a beautiful solution to separate the two transportation forms completely: an elevated bicycle roundabout.

Called the Hovenring, the structure holds the distinction of being the first suspended bicycle roundabout in the world. The entire futuristically styled ring is supported by the needle shaped central pylon, lending the delicately designed structure an appearance of levitation. This is only enhanced by a shape that resembles a flying saucer and night time illumination around, above and below the ring.


Via Lauren Moss
more...
No comment yet.