ARCHIresource
Follow
Find tag "Wood"
5.6K views | +0 today
ARCHIresource
ARCHIresource
Your new post is loading...
Your new post is loading...
Scooped by Dragoș Milotin
Scoop.it!

Bohlin Cywinski Jackson’s Tree Canopy

Bohlin Cywinski Jackson’s Tree Canopy | ARCHIresource | Scoop.it

It all started with a beech tree that has lived for the past hundred years on the Colombiere Jesuit Brother’s bucolic 14-acre site in Baltimore, MD.  The tree stands in plain view of the brothers’ new chapel, designed by Bohlin Cywinski Jackson (BCJ). Alfred Dragani, an associate with the firm and the lead on the project, said that “as our Jesuit clients expressed a greater desire for privacy, we began to study ways of designing a shroud behind the south and north facing glass walls of the chapel that would operate like light-modulating screens. Our hope was that we could simulate the effect of an actual tree canopy, resulting in a dappled and serene light.” Dragani and his team used digital modeling (Rhino and Grasshopper) to simulate daylight conditions in the chapel throughout the year and create an interior installation in the chapel made from perforated wood panels in an organic arrangement of overlapping planes within a repetitive steel framework.

more...
No comment yet.
Scooped by Dragoș Milotin
Scoop.it!

Aggregated Porosity Canopy: Digital Architecture Laboratory

Aggregated Porosity Canopy: Digital Architecture Laboratory | ARCHIresource | Scoop.it

This summer, Hunan University’s School of Architecture sponsored the Digital Architecture Laboratory (DAL), a workshop created to bring architects and students together to explore digital fabrication techniques. Hosted in Changsha, China, the workshop was led by Biao Hu, a professor with the university, and Yu Du, an architect with Zaha Hadid Architects. Suryansh Chandra, also with Zaha Hadid Architects, and Shuojiong Zhang, ofUNstudio, were invited to participate as tutors for the workshop, which with a theme of “aggregated porosity” would explore variations in material density and the juxtaposition of solid forms with skeletal ones. Additionally, the project had to be a structure that provided shade and fit within an approximately 10-by-10-by-20-foot area.

more...
No comment yet.